Sankoh: “Ik wil Roda helpen in de Eredivisie te blijven”

Vanmorgen heeft Roda JC zich versterkt met Gibril Sankoh. De voormalig centrumverdediger van onder andere FC Groningen en FC Augsburg heeft een contract van een jaar getekend. In een interview met Voetbal International reageert Sankoh op deze overgang.

Sinds afgelopen winter heeft Sankoh meegetraind met FC Groningen; zij wilden hem echter pas een contract aanbieden wanneer er iemand vertrokken zou zijn. Hierop heeft hij niet willen wachten. Hij is verheugd om na zijn avontuur in China weer in Europa aan de slag te kunnen gaan. “In Europa is het voetbal veel professioneler georganiseerd, hoewel het niveau in China ook zeker niet slecht is”, aldus de verdediger.

Sankoh had een erg goed gevoel overgehouden aan een gesprek met trainer Kalezic, waarna hij de knoop heeft doorgehakt. Hij wil bij Roda JC doorgroeien tot een leider van het elftal, waarbij hij gebruik wilt maken van de ervaringen die hij eerder heeft opgedaan. Ondanks zijn leeftijd (32) voelt hij zich sterk en wil hij Roda helpen om in de Eredivisie te blijven.

Foto: Pro Shots

Comments (2)

Comments are closed.