Schrouff: “Als kapitein van het schip als laatste van boord”

Frits Schrouff is niet van plan om Roda JC Kerkrade zo maar in de steek te laten. Dat zegt de mecenas van de club, die goede hoop heeft op een overname van zijn aandelen, in gesprek met L1.

Maandagavond maakte Bert Peels (Stichting Samen Roda JC) bekend dat er een mondeling akkoord is tussen Schrouff en een nieuwe investeerder. Deze investeerder zou het aandelenpakket van Schrouff (ruim 79%) om niet in handen kunnen krijgen. De huidig aandeelhouder geeft in ieder geval aan vertrouwen in deze persoon te hebben. “We hopen aan het einde van deze week tot een intentieverklaring te komen”, aldus Schrouff.

De loempiamagnaat uit Landgraaf kreeg in de voorbije maanden vele aanbiedingen, maar er zaten nauwelijks serieuze kandidaten tussen. Tegenover L1 geeft Schrouff (79) toe er bij vlagen verdrietig van te worden. Hij vraagt geen geld voor zijn aandelen, maar wil wel een gedegen plan zien om Roda JC in de komende vier jaar een gedegen, stabiele toekomst te bieden. Daarnaast moet de investeerder garant staan voor het verlies in het komende seizoen, dat geraamd is op € 900.000, en eventuele verliezen in de daarop volgende seizoenen. Voor 15 juni moet er een sluitende begroting bij de KNVB liggen, dus is haast geboden.

Mocht de deal afketsen, dan worden de problemen voor Roda JC en voor Frits Schrouff alsmaar groter. Hij heeft aangegeven niet verder op te willen draaien voor verliezen van de noodlijdende club. Desondanks geeft hij aan dat hij de club wellicht niet zal laten stikken. “Misschien moet ik weer gaan werken om nog wat geld te verzamelen om het toch nog draaiende te houden. Ik ga als kapitein van het schip als laatste van boord.”

Foto: Roda JC Live