Serrarens: “Zaterdag moeten we superscherp zijn”

Woensdagavond ging Roda JC met 2-0 ten onder op bezoek bij TOP Oss. Fabian Serrarens, die weer eens zijn opwachting mocht maken in de basis, kon het verschil niet maken. “Voor een spits is dit wel een deprimerende wedstrijd.”

Vaste spits Dylan Vente werd door trainer Jurgen Streppel gespaard, waardoor Serrarens weer eens vanaf het begin mocht meedoen. Door de verdedigende speelwijze van de thuisploeg was het echter lastig voor de aanvaller om een rol van betekenis te spelen. “Zij zakken in en spelen op de counter. Wij probeerden het spel te maken, maar eigenlijk zat het steeds net niet mee.”

Dat betekende dat het ploeteren was voor Serrarens. “Je hoopt dat de buitenspelers of backs doorkomen, maar bij elke voorzet staan er zes verdedigers in de zestien. De ruimtes zijn zo klein”, aldus de Amsterdammer, die dit seizoen tot zes doelpunten is gekomen.

Voor Serrarens wacht zaterdag direct een bijzondere ontmoeting. Twee seizoenen lang speelde hij immers voor De Graafschap, waar hij een van de meest doelpuntrijke periodes uit zijn carrière kende. “Er ligt nu veel druk bij hen, zij zullen moeten”, zei hij voorafgaand aan de tweede helft van de Superboeren tegen Helmond Sport. “Voor ons zegt deze wedstrijd niets. Als je wint, ga je met een goed gevoel de play-offs in, maar nu ben je misschien nog scherper. Zaterdag moeten we in ieder geval superscherp zijn.”

Streppel vond het duel een ’typische zomeravondwedstrijd’. “Volgens mij hebben wij tachtig procent balbezit gehad en kansen gecreëerd, maar zij komen twee keer voor het doel en scoren. Natuurlijk had je liever gewonnen, maar alles was vandaag ook al gericht p zaterdag. Je wisselt iedereen wat eerder, hopende dat je toch fitter aan de aftrap verschijnt.”

Foto: Roda JC Live