Slechte begeleiding vertraagde revalidatie Anco Jansen

Wat velen al dachten, is nu ook door Anco Jansen zelf bevestigd; de medische staf van Roda JC Kerkrade heeft in het afgelopen seizoen de nodige steken laten vallen bij het revalidatieproces van de aanvaller. Jansen staat al 8 maanden buitenspel doordat zijn blessure tussentijds onnodig verergerde.

De speler, die op vrijwel alle aanvallende posities uit de voeten kan, werd in januari 2014 op de slotdag van de transferperiode weggekocht bij De Graafschap als dé aanvallende impuls in de strijd tegen degradatie naar de Jupiler League; het verhaal is bekend, Jansen raakte in het openingskwartier van zijn tweede wedstrijd in Kerkraadse dienst geblesseerd aan zijn meniscus en moest tot op de dag van vandaag toekijken hoe zijn nieuwe werkgever afdaalde naar de Jupiler League, waarin hij tot dusver ook nog geen speelminuten kon maken.

Jansen geeft in gesprek met de regionale omroep L1 aan dat de revalidatieperiode zeker geen 8 maanden had hoeven duren wanneer de medische staf van het vorige seizoen de blessure beter had behandeld; zo constateerde men aanvankelijk dat Jansen alleen zijn buitenste meniscus had afgescheurd, maar later, toen Jansen al aan zijn meniscus was geopereerd en al bezig was met hersteltraining, bleek dat hij eveneens een verrekte kruisband had opgelopen. Doordat die tweede blessure te laat opgemerkt werd, kreeg de aanvaller diverse malen een terugslag en moest hij opnieuw behandeld worden, onder meer aan een opgelopen cyste in zijn knie.

De man met rugnummer 11 omschrijft het geheel als een ‘klotesituatie’. Hij had zelf ook niet verwacht dat de revalidatie zo lang zou gaan duren: “Er zijn dingen fout gegaan ten nadele van mij en de club. Het is zonde dat het zo is gelopen.” Na afloop van het vorige seizoen zijn er onder meer twee nieuwe fysiotherapeuten aangetrokken en werd er afscheid genomen van twee leden van de medische staf. De rentree van Jansen in het eerste elftal is in ieder geval dichterbij dan ooit; hij maakte onlangs speelminuten in twee wedstrijden van de beloften en zit mogelijk komende maandag bij de wedstrijdselectie van René Trost, wanneer het team op bezoek gaat bij Jong FC Twente.

Foto: Roda JC Live archief

Comments are closed.