Sneeuwstorm maakt einde aan paaswedstrijd in Kerkrade

De wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en Almere City FC is maandagmiddag gestaakt. Na 67 minuten spelen werd het duel in het Parkstad Limburg Stadion stilgelegd vanwege hevige sneeuwval.

Aan het begin van de tweede helft was het nog zonnig in Kerkrade, maar na luttele minuten brak een sneeuwstorm uit boven en in het stadion. Binnen korte tijd was het veld wit en na een uur spelen zag arbiter Ingmar Oostrom zich zelfs genoodzaakt om de oranje bal erbij te pakken. Ook dat bood geen soelaas: uiteindelijk waren de lijnen niet meer zichtbaar en daarom werd de wedstrijd stilgelegd. Drie kwartier later werd besloten om de wedstrijd niet meer te hervatten.

En dat terwijl het weer in de eerste helft zo lekker zonnig was. Dat zonnige weer maakte het aangenaam vertoeven, want van de wedstrijd moest het niet komen. Almere koos vanaf het begin de verdediging, maar de Roda-spelers waren niet genoeg in beweging om een bres te slaan in die defensie. Daardoor ontwikkelde een wedstrijd die nauwelijks kansen kende.

Almere maakte twee maal aanspraak op een doelpunt via Faris Hammouti. In de eerste helft kwam de middenvelder oog in oog met Hoekstra na een fraaie actie van John Yeboah; na rust mocht hij uithalen vanaf een meter of twintig, maar toen werd het schot geblokt. Roda stichtte slechts eenmaal serieus gevaar via Thijmen Goppel: de rechtsbuiten liep zich echter vast op doelman Michael Woud, nadat hij op magistrale wijze diep was gestuurd door Benjamin Bouchouari.

Het is nog niet bekend wanneer Roda JC – Almere City wordt uitgespeeld.

Foto: Roda JC Live