Solland betaalt Roda niet en krijgt surseance van betaling 

Hoofdsponsor Solland Solar heeft in de maand juli verzuimd om Roda JC Kerkrade haar sponsorbedrag te betalen. Daarop heeft de club de directeur een betalingsherinnering gestuurd.

Eerder vandaag werd al bekend dat het noodlijdende bedrijf surseance van betaling heeft gekregen van de rechtbank. Tegenover haar werknemers is Solland al enkele maanden in gebreke gebleven wat betreft het betalen van salaris. Daarop hebben die een faillissement aangevraagd via de werknemersvakbond FNV.

Op het moment dat Solland gepresenteerd werd, waren er al moeilijkheden met het betalen van de salarissen. Het bedrijf had toen echter net een kapitaalinjectie gekregen, waardoor er garant kon worden gestaan voor het bedrag. Toch werden er destijds al de nodige vraagtekens geplaatst bij de overeenkomst. Met die overeenkomst is volgens L1 een bedrag van 35.600 euro per maand gemoeid, wat resulteert in een jaarlijkse bijdrage van ruim vier ton. Dat bedrag zou Roda dus bijna volledig miskopen bij een faillissement van Solland.

Algemeen directeur Wim Collard heeft een brief gestuurd naar Massimo Pugliese, die directeur is. Hij heeft de Italiaan laten weten dat het bedrag, al dan niet in termijnen, betaald moet worden. Buiten dat was Roda volgens 1Limburg niet bereid commentaar te geven.

Foto: Roda JC Live