Statistieken: Schahin volgt Malki op, Rosheuvel assistkoning

Roda JC ging zondagmiddag in de laatste competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag dan wel onderuit (2-3), maar Dani Schahin en Gustafson behaalden in die wedstrijd een persoonlijke mijlpaal.

De Duitser en de Zweed schoten beide hun tiende doelpunt van het seizoen tegen de touwen. Daarmee is het tweetal gedeeld clubtopscorer van dit seizoen.

Dubbele cijfers
Het is voor het eerst in vijf jaar dat een (of in dit geval twee) Roda-speler(s) de dubbele cijfers haalt in de reguliere competitie. De laatste die dat presteerde, was Sanharib Malki in het seizoen 2012/2013. Hij scoorde toen 17 keer in 32 competitiewedstrijden. In het seizoen daarvoor was Malki maar liefst 25 keer trefzeker, een clubrecord.

Opvolgers
Het vertrek van Malki zou in de daaropvolgende jaren nooit met een veelscorende spits opgevangen worden. Achtereenvolgens Guus Hupperts (2013/2014, 9 goals), Marc Höcher, Johan Plat en Bart Biemans (2014/2015, 7 goals), T0m van Hyfte (2015/2016, 8 goals) en Abdul Ajagun (2016/2017, 5 goals) waren de ‘opvolgers’ van de Tank van Damascus als topscorer.

Aangever Rosheuvel
Mikhail Rosheuvel was dit Eredivisie-seizoen verantwoordelijk voor de meeste assists bij Roda-goals. De rechtsbuiten was zeven keer aangever bij een treffer. Slechts dertien spelers in de Eredivisie waren vaker het voorlaatste station vóór een doelpunt.

Geen minuut gemist
Hidde Jurjus is één van de zes Eredivisie-spelers die dit seizoen geen enkele minuut miste. Naast hem stonden ook de collega-keepers Sergio Padt (FC Groningen), Marco Bizot (AZ) en Bram Castro (Heracles Almelo) én de veldspelers Daniel Hoegh (SC Heerenveen) en Angelino (NAC Breda) iedere minuut op het veld.