Ted van de Pavert verruilt Doetinchem voor Kerkrade

Roda JC heeft zich versterkt met Ted van de Pavert. De centrale verdediger komt over van De Graafschap en tekent in Kerkrade een contract voor één seizoen.

De 30-jarige Van de Pavert staat bekend als een ware cultheld in Doetinchem. Hij doorliep de jeugdopleiding van de club uit zijn geboorteplaats en speelde vrijwel zijn gehele carrière voor de Superboeren. Twee seizoenen stond hij onder contract bij PEC Zwolle, waarvan hij één seizoen aan N.E.C. werd verhuurd.

Tijdens zijn inmiddels behoorlijk lange carrière kwam Van de Pavert tot 331 duels in het betaalde voetbal, waarvan 195 in de Keuken Kampioen Divisie en 102 in de Eredivisie. Hij voegt dus de nodige ervaring toe aan de selectie, iets waar trainer Jurgen Streppel blij mee is. “Zeker in de achterhoede is het van belang dat je in bepaalde situaties weet wat ervan je gevraagd wordt”, aldus de trainer. “Daarnaast kan Ted zijn kennis overbrengen aan de jongere spelers binnen de groep en fungeren als leider in de achterhoede.”

Van de Pavert gaat achterin de strijd om een basisplaats aan met Nils Röseler en Guus Joppen. Daarnaast staat ook Xander Lambrix nog onder contract, waarmee Roda JC de vorig seizoen zo broze achterhoede nu behoorlijk goed op orde heeft. De Doetinchemmer kijkt uit naar zijn jaar in Kerkrade. “Tijdens de gesprekken met Jurgen Streppel werd het voor mij al snel duidelijk dat de club duidelijk de ambitie heeft om terug te keren naar het hoogste niveau in Nederland. Hopelijk kan ik mijn steentje hieraan bijdragen.”

Header: Roda JC Live