Terugkeer naar Kaalheide voor Roda in 2019

De kans is groot dat het Parkstad Limburg Stadion vanaf 2019 niet meer de thuisbasis is van Roda JC Kerkrade. De huidige thuisbasis voldoet niet aan de vereisten voor Champions League-voetbal, meldt Wim Collard aan Roda JC Live. Een terugkeer naar Kaalheide is een reële optie.

De algemeen directeur is tot die conclusie gekomen na intensief overleg met de gemeente Kerkrade, die eigenaar is van het stadion. “De UEFA-vereisten zijn een stuk strenger dan in 2001, toen het Parkstad Limburg Stadion opgeleverd werd. Met de doelen die we ons kunnen stellen nu Aleksei (Korotaev, red.) wil investeren, is het ondenkbaar om te blijven waar we nu zijn.” Bovendien vindt Collard dat Kaalheide qua infrastructuur grote voordelen biedt tegenover het huidige stadion, met de lastig te bereiken Roda-boulevard.

Ook Jo Schlangen, wethouder Sport van de gemeente, bevestigt de plannen. “We hebben het nog gehad over een tweede ring op het huidige stadion, maar bij Kaalheide is veel meer mogelijk.” De bedoeling is dat het complex de komende jaren waar nodig gerenoveerd zal worden, zodat het meteen klaar is om toneel te zijn voor topwedstrijden. Roda mikt daarbij op 40.000 toeschouwers.

Schlangen, van de partij Burgerbelangen, geeft aan dat bezorgde burgers zich geen zorgen hoeven te maken over verkwisting van belastinggeld aan het huidige Roda-stadion. “In het Parkstad Limburg Stadion gaan we appartementen voor bejaarden realiseren. Op de kunstgrasmat is het ’s zomers goed toeven in de zon voor de ouden van dagen.”

Het vernieuwde Kaalheide zal in de zomer van 2019 feestelijk geopend worden met een vriendschappelijk toernooi waaraan naast Roda JC waarschijnlijk Tottenham Hotspur en alle 12 ex-werkgevers van Nicolas Anelka deel zullen nemen.

Foto: Roda JC Live

Comments (3)

  1. John Houtermans

    1 april grap!!

  2. Jo Odekerken

    1april

  3. Effe dag ig: “Die zin hartstikke gek!”
    Doanoa dag ig: “’t is 1 april.” ?

Comments are closed.