Thuisduel tegen NAC sluitstuk van lastige reeks

Vrijdagavond treft Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion opnieuw een subtopper. Het duel tegen NAC Breda betekent de laatste wedstrijd in een op papier zeer lastige serie.

Die serie, met duels tegen Cambuur, Go Ahead, Almere en MVV, is Roda vooralsnog wonderwel ongeslagen doorgekomen. Acht punten uit vier wedstrijden is ongetwijfeld meer dan menig Roda-supporter op voorhand zal hebben verwacht. Vooral de overwinning tegen aartsrivaal MVV zal daarbij voelen als kers op de taart.

Zeker van deelname aan de play-offs is Roda echter nog altijd niet. Daarom staat er heus wel wat op het spel in Kerkrade op vrijdagavond. De zevende plaats is voor Roda binnen handbereik en met een overwinning meldt de club zich ook nog eens in de strijd om de vierde periode. Voor NAC is winst eveneens een must – met een driepunter mogen de Bredanaars hoop houden op directe promotie naar de Eredivisie.

Daarbij helpt het niet dat NAC is getroffen door een heuse coronagolf. Onder andere basisspelers Nick Olij en Michael Maria mogen daarom niet afreizen naar het zuiden van het land. Een aderlating voor het team van Maurice Steijn, dat in januari met pijn en moeite Roda op 2-2 wist te houden. In die wedstrijd was Roda heer en meester, en de Kerkradenaren leken dan ook op een verdiende overwinning af te stevenen. Maar Mario Bilate zorgde als invaller in tien minuten voor zo veel paniek achterin, dat het uiteindelijk niet meer werd dan een gelijkspel.

Boost
Door het publiek weet Roda zich vrijdag nog niet vooruit geschreeuwd, maar de ploeg speelt in de wetenschap dat in de volgende thuiswedstrijd weer toeschouwers in het stadion zitten. Tegen Jong AZ mogen er 1.950 mensen aanwezig zijn. Voor de derby tegen MVV mocht Roda al aan een stukje bonding doen, toen de spelersbus door een paar honderd man werd uitgezwaaid. “De actie van de supporters was super. Zo weet je toch dat ze er zijn”, zei linksback Amir Absalem nog na de wedstrijd in Maastricht. “Dat gaf kippenvel en echt een enorme boost naar de derby toe.”

Erik Falkenburg is nog een vraagteken voor de wedstrijd morgen. De aanvaller, met een NAC-verleden, viel tegen MVV geblesseerd uit. Dylan Vente is wel weer fit en lijkt weer in de basis te gaan starten. Voor de rest zijn er geen wijzigingen te verwachten in de basiself van Jurgen Streppel.

De wedstrijd tegen NAC Breda begint vrijdagavond om 20:00 uur.

Foto: Roda JC Live