Tiental Roda pakt zege in blessuretijd

Roda JC heeft haar eerste competitiewedstrijd winnend afgesloten. Mede-degradant RKC Waalwijk, dat een uur lang met een man meer op het veld stond, werd in een knotsgek duel in het Parkstad Limburg Stadion met 3-2 verslagen. Invaller Nayib Lagouireh was met zijn treffer in de 92ste minuut de matchwinner.  

Roda startte het duel overtuigend.. Marc Höcher tekende in de 15de minuut voor de openingstreffer; hij rondde een puike aanval, op aangeven van nieuweling Tom van Hyfte, beheerst af. RKC trok in het vervolg van de eerste helft zo nu en dan ook ten aanval en de gasten kregen een penalty van scheidsrechter Manschot toen Roda-captain Ramos een inzet van Esajas met de hand van de doellijn haalde. De aanvoerder ontving tevens een rode kaart voor het vergrijp. Keeper Bram Verbist vertolkte vervolgens een heldenrol door zowel de strafschop als de rebound te stoppen. Het Parkstad Limburg Stadion ontplofte toen het Kerkraadse tiental uit de daaropvolgende counter de voorsprong zelfs uitbreidde; Frank Demouge bediende Wiljan Pluim, die van buiten het zestienmetergebied raak schoot. In de slotfase van het eerste bedrijf bracht RKC’er Esajas de 2-1 op het scorebord via een hard, diagonaal schot.

In de tweede helft probeerde Roda, in ondertal, de voorsprong vast te houden, maar een kwartier voor tijd kwam RKC via de tweede penalty van de avond alsnog langszij: Sandro Calabro faalde, in tegenstelling tot ploeggenoot Duits in de eerste helft, niet vanaf 11 meter en trok daarmee de stand gelijk. Waar RKC trachtte door te drukken, was het in de ultieme slotfase van het duel alsnog de thuisploeg die de 3 punten voor zich opeiste; Nayib Lagouireh, die pas enkele minuten binnen de lijnen stond, omspeelde in de 92ste minuut RKC-doelman Van Dijk en bracht de 10.000 toeschouwers in extase door de 3-2 binnen te schieten.

Morgen verschijnt er een uitgebreide nabeschouwing van dit duel op deze website.

Foto: FC Update

Comments are closed.