Top/Flop: Excelsior Rotterdam – Roda JC Kerkrade

Eindelijk weer een overwinning voor Roda JC. Na wekenlang een moeizame zoektocht te hebben naar TOP’ers is er eindelijk echt iets positiefs te melden, namelijk drie punten. Wat er allemaal goed ging dit weekend is te lezen in onze vaste rubriek: Top/Flop!

TOP

De goal
Er werd weer eens gescoord. Na maar liefst 596 minuten werd er weer door Roda JC een bal in het net gemikt. Boysen was de naam van de doelpuntenmaker. Het zag er ook nu weer lange tijd naar uit dat Roda geen doelpunt zou gaan maken, maar uiteindelijk viel de bal na een voorzet van De Silva toch binnen.
De voorsprong
Roda JC wist vandaag ook voor het eerst dit seizoen op voorsprong te komen. Alle andere wedstrijden kwam men op achterstand of werd het een gelijkspel. Voor de Roda-fans was het wel weer even wennen om de spanning te voelen dat de drie punten binnen handbereik waren.
De overwinning
En misschien nog wel het belangrijkste van alles. Een overwinning. Door de overwinning kan Roda eindelijk weer 4 punten bijschrijven en neemt de druk op Anastasiou en consorten een beetje af. We hopen dat deze overwinning een begin is van een betere periode in het seizoen, zodat Roda ook weer op de ranglijst enige sprongen kan maken.

FLOP
De eerste 10 minuten
Niet alles was afgelopen zondag geweldig. Verre van, zelfs. In de eerste 10 minuten had Roda JC zeker al vijfmaal op achterstand kunnen – en wellicht zelfs moeten – komen. Coach Anastasiou had wederom gekozen voor een ander basiselftal en de spelers waren duidelijk zoekende. Dat de Kerkradenaren niet op achterstand kwamen leek meer te maken te hebben met geluk, dan wijsheid.
De centrale defensie
De centrale defensie van Roda incasseerde voor de tweede maal in dit seizoen geen tegendoelpunt, waarvoor de complimenten op hun plaats zijn. Maar ze speelden zeker niet hun sterkste wedstrijd. Gullón werd regelmatig volledig te kijk gezet en probeerde met een aantal pirouettes dit te compenseren. Ook hier leek meer sprake te zijn van geluk dan techniek.
Snelheid van de backs
Vandaag stonden van Peppen en Kum opgesteld als backs. Dat van Peppen niet bekend stond om zijn snelheid wisten we al lang, maar ook Kum liet zondag zien dat hij geen snelheidsmaniak is. Gelukkig stonden vandaag ook een aantal jongens die dit ruimschoots compenseerden met hoeveel meters ze liepen. Noor en Ajagun zorgden er toch voor dat de verdediging daar waar nodig versterking kreeg.

BEOORDELINGEN
Van Leer – 7. Keepte sterk en hield Roda zeker enkele keren, met name in de openingsfase van het duel, op de been. Zonder hem hadden we absoluut geen goed resultaat kunnen halen.
Kum – 5,5. Moest op een voor hem relatief nieuwe positie bij Roda aantreden. Hij voerde zijn taken uit, maar het was – niet voor het eerst – zeker niet overtuigend.
Werker – 6,5. Speelde een degelijke wedstrijd. Liet zich in het begin regelmatig voorbijlopen, maar haalde naarmate het duel vorderde meer en meer ballen weg.
Gullón – 5. Inzetbaar op veel posities. Bakt er helaas op geen enkele erg veel van.
Van Peppen – 6. Speelde redelijk onzichtbaar. Komt wel vaak een tikkie snelheid te kort om de tegenstander zonder overtreding af te stoppen.
Noor – 7. Kon en kan met snelheid veel compenseren, maar ook fysiek is het mannetje erop vooruit gegaan. Speelde als controleur een sterk duel en ontlastte de verdedigers waar mogelijk. Inspirerend voor het elftal.
Van Hyfte – 6. Anonieme pot. Slordig aan de bal en leverde deze te vaak in. Loopt bovendien veel onzichtbare meters in. De captain kan beter.
Ajagun – 6.5. Heeft kijk op het spelletje, dat is duidelijk. Alleen in een aantal situaties te gemakzuchtig en pakte bovendien weer een domme gele kaart.
Paulissen – 6. Duidelijk een gebrek aan ritme voor 90 minuten, maar probeert het wel steeds. Hier en daar slordig in de passing, maar vulde de spitspositie naar zijn mogelijkheden prima in.
De Silva – 6. Liet bij zijn assist die resulteerde in de goal zien waar hij goed in is. Komt er helaas nog steeds niet vaak genoeg uit.
Boysen – 6. Greep de kans die hij kreeg om weer in de basis aan te treden aan. Maakte dan ook nog een doelpunt, wat geen enkele Roda-aanvaller dit seizoen lukte.

Comments (9)

Comments are closed.