Top/Flop | Willem ll – Roda JC Kerkrade

Afgelopen zaterdag speelde Roda JC Kerkrade voor de derde keer dit seizoen gelijk tegen Willem ll. Beide ploegen wisten in 90 minuten niet tot scoren te komen waardoor de 0-0 op de borden bleef staan. In ‘Top/Flop’ belicht Roda JC Live de belangrijkste meevallers en tegenvallers van de gespeelde wedstrijd, en presenteren we bovendien de spelersbeoordelingen.

TOP
Benjamin van Leer | De Roda goalie speelde een geweldige wedstrijd. Hij blonk uit in het een aantal sublieme reddingen en zorgde ervoor dat de Kerkraadse defensie de nul kon houden. Falkenburg was enkele keren namens Willem ll bij de openingstreffer, maar waar door veel mensen het doelpunt al werd geteld hield Benjamin zijn goal leeg.

Tom van Hyfte | Tom is een middenvelder die normaal gesproken tijdens wedstrijden niet opvalt. Maar zaterdag deed hij dat wel. Zijn acties waren bijzonder overtuigend en liet duidelijk aanvallende intenties van zijn kant zien. Daarbij komt dat Van Hyfte ook er nog een neusje voor heeft om steeds weer op de juiste positie te staan. Zo had hij, mocht Lamprou niet een goede redding hebben uitgevoerd, bijna nog een wederom belangrijk doelpunt voor Roda JC gemaakt. Immers maakt van Hyfte enkel belangrijke doelpunten.

Spandoek Willem ll | Het spandoek van Willem ll bij de opkomst van de spelers was zeker top te noemen. Dit zeer mooie doek waarin werd verwezen naar het 120-jarig bestaan van de club bedekte zowat een hele tribune. Maar ook de sfeer in het Roda uitvak was zeer goed te noemen. Vanuit Kerkrade waren er ruim 400 supporters meegereisd om de geel-zwarten aan te moedigen. Zij hielden er, ondanks de broeierige warmte, toch een goede stemming in.

Uitblinker Benjamin van Leer.
Uitblinker Benjamin van Leer.

FLOP
Adil Auassar | Waar Auassar in de spits de eerste 3 wedstrijden van het seizoen vaak opviel door zijn goede acties en scorend vermogen viel hij zaterdagavond tegen. Op het middenveld verloor hij regelmatig de bal en zijn passes waren lang niet altijd zuiver. Wellicht moet hij nog wennen aan deze nieuwe positie op het veld.

Drinkpauzes | Dat het warm was zaterdagavond is vast niemand ontgaan, maar drinkpauzes tijdens een voetbalwedstrijd op Eredivisieniveau blijven toch een rare aangelegenheid. Deze pauzes werden eigenlijk vooral gebruikt door de coaches om hun team aan te sturen en beter te positioneren. Van een ‘drink’pauze is dan ook niet meer echt sprake natuurlijk. Daarbij kwam dat de drinkpauze van de tweede helft pas ongeveer 10 minuten voor het einde. Wat ons betreft schieten deze pauzes dan hun doel voorbij.

Doelpunten Roda | Roda JC stond als team vorig seizoen niet bekend om veel doelpunten te maken. Dit seizoen begon nog hoopgevend tijdens de eerste 2 wedstrijden. Gelegenheidsspits Auassar deed het prima en scoorde 2x. Ook van Hyfte wist te scoren. Echter staan wederom de spitsen van Roda JC droog. Wellicht dat Church, als hij meer spelritme heeft opgedaan, Roda JC van deze doelpunten droogte kan verlossen.

Van Hyfte die nog het dichste bij een Kerkraads doelpunt kwam.
Van Hyfte die nog het dichtste bij een Kerkraads doelpunt kwam.

BEOORDELINGEN
Benjamin van Leer: 8 – Zie ‘Top’
Martin Milec: 6 – Speelde een aardige wedstrijd. Hij kwam bij een van zijn acties helaas verkeerd terecht op zijn enkel en viel geblesseerd uit.
Frederic Ananou: 7 – Kwam prima terug van zijn schorsing en deed het zowaar als rechtsachter voor de uitgevallen Milec behoorlijk. Pakte helaas wel een behoorlijk domme gele kaart.
Chris Kum: 6.5 – Voetbalde een degelijke wedstrijd. Maar viel in geen opzicht op. Kiest vaak voor een pass op de backs om op te bouwen ipv een directe pass in de richting van het middenveld.
Ard van Peppen: 6,5 – Speelt dit seizoen een stuk hoger richting de middenlijn. Kan daardoor vaker doorkomen in richting van de 16 van de tegenpartij. Maar met zijn traptechniek op doel van dit moment hoeft de tegenpartij zich nog niet al te veel zorgen te maken.
Adil Auassar: 6 – Zie ‘Flop’
Tom van Hyfte: 7.5 – Zie ‘Top’
Abdul Ajagun: 6.5 – Staat vaak erg verdedigend opgesteld. Een echte stofzuiger achter het middenveld. Daardoor kan van Hyfte nu in een iets aanvallendere positie terecht komen.
Mikhail Rosheuvel: 6,5 – Zijn snelheid blijft een wapen waar de tegenpartij bang voor is. Het rendement is helaas nog steeds te laag.
Simon Church: 6.5 – Stond vaak op de juiste plek om de bal te ontvangen, maar werd fysiek vaak van de bal gezet. Wellicht dat het gebrek aan spelritme met zijn nieuwe teamgenoten ook nog parten speelde.
David Boysen: 5.5 – Speelde redelijk onzichtbaar. Voorzetten kwamen niet vaak binnen de 16 en de verdedigers van Willem ll konden hem simpel klem zetten. Hopelijk weet hij de komende weken zijn vorm weer terug te vinden en iets te doen aan de doelpunten droogte van Roda JC.

Foto’s: Pro Shots

Comments (9)

Comments are closed.