Transfer Jansen beklonken, Boakye mogelijk alsnog naar Kerkrade

Op de slotdag van de zomerse transferperiode heeft Roda JC Kerkrade dan toch overeenstemming bereikt met Boluspor over de transfer van Anco Jansen. Daarnaast voegt de Koempelclub later vandaag mogelijk nog een versterking aan haar selectie toe; Richmond Boakye is naar verluidt alsnog onderweg naar het Parkstad Limburg Stadion.

Wat betreft de overgang van Jansen leek aan het eind van de vorige week alles zo goed als rond, maar Roda stelde destijds dat er nog geen overeenkomst op tafel lag. Volgens het persbericht dat de club vandaag publiceerde hebben de partijen vanochtend wél een akkoord bereikt over de transfer, die Jansen voor twee jaar verbindt aan de club die uitkomt op het Turkse tweede niveau. Daarmee heeft het verblijf van de aanvaller annex aanvallende middenvelder, die in januari 2014 op het laatste moment voor een paar ton werd gecontracteerd, in Kerkrade slechts 1,5 seizoen geduurd. Jansen kende veel tegenslagen in dienst van de geel-zwarten, met onder meer een acht maanden durende blessure en twee rode kaarten, maar had wel een aanzienlijke rol in het play-off-succes aan het eind van het vorige seizoen. In totaal speelde Jansen 23 wedstrijden voor Roda JC, waarin hij 4 maal tot scoren kwam.

Daar waar de ene aanvaller de club verlaat, komt de andere aanvaller de club versterken. Althans, daar heeft het alle schijn van. Italiaanse en Ghanese media melden namelijk dat Richmond Boakye, spits bij Atalanta Bergamo, op het laatste moment de overstap maakt naar Zuid-Limburg. De Ghanees international zou volgens de berichten voor één jaar gehuurd worden door de Kerkradenaren. Het is een verrassende wending rondom de 22-jarige speler, aangezien een overgang enkele dagen geleden van de baan leek. Roda JC heeft zelf nog niets naar buiten gebracht over het al dan niet vastleggen van een aanvallende versterking, maar de club gaf onlangs wel aan dat zij enkele alternatieven op het oog had.

Header: Roda JC Live

Comments (2)

Comments are closed.