Tropisch punt in Tilburg

Roda JC heeft zaterdagavond gelijk gespeeld tegen Willem ll. Op deze zomerse avond blonken vooral de keepers van beide partijen uit. Lamprou (Willem ll) en van Leer lieten beide geen bal passeren en zodoende bleef het 90 minuten lang 0-0. Grote kansen waren er wel voor Falkenburg van Willem ll en van Hyfte. Ook nieuweling Church wist voor Roda JC niet te scoren.

In de eerste helft was Willem ll duidelijk de bovenliggende partij. Roda was zoekende en had moeite met gaten te vinden in de verdediging van de tegenpartij. Echter hield men ook de linies goed gesloten en stond wederom Ananou zijn mannetje in de verdediging van Roda JC. Church debuteerde ook voor Roda. Hij stond vaak op de goede plek opgesteld, maar de voorzetten van Rosheuvel, Auassar en Boysen wisten hem niet vaak te bereiken. Vanwege de warmte waren er vandaag 2 extra drinkmomenten tijdens de wedstrijd. Deze werden door de coaches aangegrepen om de ploegen bij te sturen. Echter dit mocht ook niet baten. Enkel Willem ll had via Falkenburg een aantal goede kansen, maar die keerde van Leer telkens knap.

Roda JC begon ook de tweede helft ongewijzigd. Toch kwam er in deze helft iets meer dreiging vanuit Kerkrade. Zo zorgde Rosheuvel met zijn snelheid steeds bij counters voor dreiging en werd er door diverse spelers vanaf afstand geprobeerd een doelpunt te maken. Ook dat mocht niet baten bij een uitstekend keepende Lamprou. Toch was Roda nog dichtbij een treffer. Van Hyfte kreeg een vrije kop kans, maar Lamprou redde hier ook uitstekend op. Ook Van Leer was als goalie erg belangrijk. Hij heeft er zeker aan bij gedragen dat Roda toch nog met een punt uit Tilburg kon vertrekken. Tijdens de tweede helft kreeg Roda JC wel nog een domper te verwerken. Milec viel geblesseerd uit doordat hij vervelend terecht kwam. Hoelang hij uit roulatie zal zijn zal de komende tijd blijken. Na 90 minuten spelen stond dus nog steeds 0-0 op de borden en neemt Roda JC Kerkrade 1 punt mee uit Tilburg.

Comments (15)

Comments are closed.