Trost: “Het is een kwestie van niet meer lullen, maar poetsen”

Het is nog niet 100% duidelijk met welke spelers Roda JC morgenavond in het thuisduel tegen FC Oss aan de aftrap verschijnt. Een aantal spelers heeft (lichte) blessures overgehouden aan de ontmoeting met De Graafschap (vrijdag, 1-2 winst). Coach René Trost is zich daarnaast bewust van de moeizame wijze waarop het team de afgelopen wedstrijden speelde.

Vrijdagavond werden er weliswaar 3 punten mee de bus in genomen vanuit Doetinchem, geheel ongeschonden zijn de Koempels niet uit het treffen gekomen, meldt 1Limburg. Zo zal Nathan Rutjes naar alle waarschijnlijkheid morgenavond niet inzetbaar zijn; hij kreeg eergisteren van Edwin Linssen een flinke tik op zijn enkel. Daarnaast oogt het aanvalskoppel Johan Plat – Frank Demouge ook niet geheel fit, en staat er met name achter de naam van Plat een vraagteken voor de wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion (20:00 uur). Danny Schreurs zou, mocht een van de spitsen niet speelklaar blijken, de meest logische vervanger in het basiselftal zijn. Hij speelde afgelopen vrijdag als invaller een goede wedstrijd. “Ik wil met de opstelling wachten totdat duidelijk is op wie ik een beroep kan doen”, verklaart Trost, die middenvelder Wiljan Pluim ziet terugkeren van een schorsing.

“Het geluk raakt een keer op”
Het is ook de technische staf van de Limburgers niet ontgaan dat Roda de laatste weken moeite heeft om goed veldspel op de mat te leggen. Het team ging dan wel met de zege aan de haal bij FC Emmen (2-3) en De Graafschap (1-2), maar de wijze waarop die overwinningen tot stand kwamen en de flinke thuisnederlaag tegen Almere City (1-4) stemmen bepaald niet tot tevredenheid. Die boodschap heeft oefenmeester Trost dan ook bij de gebruikelijke wedstrijdbespreking op zijn spelersgroep overgebracht: “Het was ditmaal meer een monoloog waarvoor ik de tijd heb genomen. We hebben de laatste drie wedstrijden niet fameus staan voetballen, daar heb ik het over gehad. We hebben wel gewonnen bij Emmen en De Graafschap, maar je moet ook reëel zijn: het geluk raakt een keer op. Het is nu een kwestie van niet meer lullen, maar poetsen. Dat heb ik de groep ook meegegeven. Ik verwacht tegen FC Oss een reactie.”

Foto: Pro Shots

Comments are closed.