Trost keert terug als hoofdtrainer van Roda JC

René Trost is tot het einde van het seizoen hoofdtrainer van Roda JC. Dit maakt de club bekend op zijn website.

Roda JC moest op zoek naar een interim-hoofdtrainer na het op non-actief stellen van Jean-Paul de Jong. Assistent-trainer Maurice Verberne mocht vijf wedstrijden de honneurs waarnemen, maar een langere dispensatie verleende de KNVB niet. Daarom zocht de Kerkraadse club een trainer voor het restant van het seizoen, dat nog minimaal tien wedstrijden duurt.

Die trainer heeft de club gevonden in de persoon van René Trost. De geboren Kerkradenaar was tijdens het seizoen 2014/2015 hoofdtrainer van Roda JC. Toen werd hij in april ontslagen na een 6-0-nederlaag op bezoek bij Sparta, dat toen een laagvlieger was in de Jupiler League. Na afloop van het seizoen werd Trost getroffen door een hartinfarct, naar eigen zeggen door de stress die hij ervaarde tijdens zijn dienstverband bij Roda JC.

Jeffrey van As is content met de aanstelling van Trost, die hij de ideale kandidaat noemt. “Hij is hoofdtrainer, assistent, scout en hoofd jeugdopleidingen geweest bij de club. René kent de mentaliteit van de club en heeft een brok aan ervaring”, aldus de technisch directeur op de site. “Het feit dat hij de club nu graag wil helpen geeft aan dat hij positief naar de ontwikkelingen kijkt die nu plaatsvinden binnen Roda JC.”

Trost is thans werkzaam bij Stichting NOVIzorg. De zorgverlener geeft Trost de ruimte om tot het eind van het lopende seizoen voor Roda JC te werken. Aanstaande maandag wordt Trost officieel gepresenteerd.

Foto: Roda JC Live