Trost: “Vandaag heel veel mooie dingen gezien”

René Trost heeft zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van Roda JC Kerkrade winnend af weten te sluiten. In een zenuwslopend schouwspel werd RKC Waalwijk met 3-2 verslagen. Na afloop was de ontlading op de bank enorm en Trost toonde zich dan ook een tevreden man.

Allereerst toonde de Limburger zich lovend over de sfeer in het stadion: “Natuurlijk was ik gespannen van tevoren, zeker als je ziet in wat voor ambiance je speelt. Dan merk je weer hoe groot deze club is. Door de hele wedstrijd en de sfeer erom heen merkte ik er ook niet zo veel van dat ik kletsnat werd door de regen!”

De oefenmeester erkende dat bij de overwinning het nodige geluk kwam kijken. “We hebben het echter ook afgedwongen. De reddingen van Bram (Verbist, red.) waren uitstekend en die counter was top. We hebben keihard gewerkt, al was die laatste goal geluk. Ik gokte op Nayib’s snelheid toen ik hem inbracht en dat pakte toevallig goed uit. Desondanks vind ik de overwinning niet onverdiend.”

Tevreden was Trost over met name de getoonde mentaliteit en weerstand, maar hij erkende wel dat het lang niet altijd goed was. “Bij de penalty’s zag het er gewoon slecht uit. De fouten gaan we met de video allemaal analyseren. Het gaat nu echter even met name om de instelling. Het is echt enorm knap dat we zo naar plan B wisten om te schakelen na die tegenvaller. Zo meteen begint plan C en dat is naar de bar!”

Voor Jupiler League-begrippen heeft Trost de beschikking over een brede selectie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld RKC, dat slechts vijf wisselspelers ter beschikking had. “Met Lagouireh en Paulissen hebben we twee jongens die het in de eindfase kunnen beslissen en dat is hartstikke fijn. De gok pakte goed uit. Tot de penalty hebben we bovendien prima gespeeld. Er was niks aan de hand, wij bepaalden het spel.”

Foto: Henk Korzelius

Comments are closed.