TROST VERTREKT ALS HOOFDTRAINER RODA JC

René Trost is niet langer de hoofdtrainer van eerstedivisionist Roda JC Kerkrade. Dat bevestigen meerdere bronnen tegenover Roda JC Live. De positie van de Kerkradenaar, die sinds afgelopen zomer aan het roer stond bij de Koempelclub, was door aanhoudende tegenvallende prestaties steeds verder onder druk komen te staan.

Assistenten nemen over
De 50-jarige oefenmeester trok vandaag zijn conclusies en besloot om op te stappen bij de club waar hij als speler ook al jarenlang actief was. De club verwoordt het vertrek van de trainer als zijnde ‘een vertrek in goed onderling overleg’. Trost kreeg met zijn ploeg op paasmaandag de zoveelste tik te verwerken toen Sparta de geel-zwarten met 6-0 kleineerde. Het is nog niet bekend wie de vertrekkend trainer gaat opvolgen. Voorlopig nemen de assistent-trainers Regillio Vrede en Rick Plum en keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder de taken van Trost waar.

Hoopvol begin kreeg geen vervolg
Roda JC leek tot de winterstop de geduchte concurrent van N.E.C. in de strijd om de titel van de Jupiler League te zijn, maar na de jaarwisseling stortte de ploeg in januari helemaal in met pijnlijke nederlagen tegen RKC Waalwijk en streekrivalen Fortuna Sittard en MVV Maastricht. Daarmee was het gat tot de Nijmegenaren al snel onoverbrugbaar geworden en door verliespartijen tegen FC Oss (1-0), Telstar (2-4) en de mokerslag van maandagmiddag bij Sparta Rotterdam (6-0), is het zelfs onzeker geworden of de geel-zwarten wel bij de eerste 5 op de ranglijst eindigen. Daarmee dreigt de club al in de vroegste fase van de promotie/degradatie-playoffs aan de bak te moeten, in plaats van dat het pas in de tweede ronde instroomt.

Header: Roda JC Live archief