Twee goals voorkomen nieuwe Roda-nederlaag niet

Opnieuw heeft Roda JC niet weten te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis bleek FC Volendam, de nummer vier van de competitie, met 2-3 te sterk.

Reddende engel

De bezoekers kwamen in het ijskoude Parkstad Limburg Stadion sterk uit de startblokken. FC Volendam liet het verzorgde voetbal zien, waarmee de club onder leiding van Wim Jonk is uitgegroeid tot een serieuze kanshebber op promotie.

Twee maal trad de paal in de eerste helft nog op als reddende engel voor Roda JC, maar in de 38e minuut was er geen houden meer aan voor de Kerkradenaren. Bij een dieptepass van Francesco Antonucci stond Niels Verburgh niet op te letten. Spits Martijn Kaars liep uit zijn rug weg en schoof de bal beheerst langs doelman Tom Muyters: 0-1.

Doelpuntenfestijn

Na rust wisselde trainer Jean-Paul de Jong naar een 4-4-2-systeem, met Mart Remans als extra spits in de plaats van buitenspeler Roland Alberg. Het zorgde voor nieuw elan bij Roda, dat sterk uit de startblokken schoot en na tien minuten op gelijke hoogte kwam. Een afvallende bal werd door Antonio Cotán snoeihard achter de kansloze Nordin Bakker geschoten. Het is voor Cotán zijn eerste doelpunt voor Roda JC.

Lang kon de thuisploeg niet van de gelijkmaker genieten, want al gauw kwam FC Volendam weer op voorsprong. Een afstandsschot werd door Muyters niet goed verwerkt, waardoor de bal uiteindelijk voor de voeten van Kaars kwam. Die tikte voor zijn tweede van de dag, mede doordat buitenspel werd opgeheven door Verburgh.

Al snel kwamen de Kerkradenaren weer op gelijke hoogte, ditmaal door Jordy Croux. Hij kon van dichtbij binnen schieten, nadat een voorzet van Romario Rösch door de gehele Volendamse defensie glipte. Voor Roda JC leek dit het signaal om door te drukken. De thuisploeg bleef dreigend en niet veel later schoot Iké Ugbo op de paal.

Mineur

In de counter liet Daryl Werker de ingevallen Boy Deul echter zo maar lopen. Deul legde de bal keurig voor, waarna Derry John Murkin voor de 2-3 kon tekenen. Tot een slotoffensief kwam het niet meer, waardoor de avond in Kerkrade alsnog in mineur eindigde. Roda JC heeft hiermee alweer elf wedstrijden niet gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie en bivakkeert nog steeds op de zestiende plaats op de ranglijst.

Foto: Roda JC Live