Twee verdedigende versterkingen op één dag voor Roda JC

Roda JC heeft maandag twee spelers gecontracteerd. Zowel Ali Barak als Nils Röseler komen de verdedigende linie van de Kerkradenaren versterken.

De 19-jarige Barak was al enige tijd op proef bij Roda. Tijdens die proefperiode wist hij Jurgen Streppel genoeg te overtuigen om een contract voor één jaar te krijgen. De linksback komt over van de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen. Op de backpositie gaat hij de strijd aan met Terrence Douglas, die een week eerder overkwam van Ajax.

Verrassend
Verrassend is de komst van Nils Röseler. De 30-jarige centrale verdediger komt over van FC Ingolstadt en zorgt voor de zo gewenste ervaring achterin. Meer dan eens werd trainer Jurgen Streppel ook in de voorbereiding gek van het gebrek aan communicatie achterin. Dat is iets dat Röseler, met 129 Eredivisie-wedstrijden en 38 wedstrijden in de 2. Bundesliga in de benen, moet gaan brengen.

“Zeker in de laatste linie is het van belang dat je in bepaalde situaties weet wat ervan je gevraagd wordt”, benadrukt Streppel op de clubwebsite nog maar eens. “Daarnaast kan hij zijn kennis overbrengen aan de jongere spelers binnen de groep en fungeren als leider in de achterhoede.”

In Nederland kwam Röseler uit voor VVV-Venlo en FC Twente, waar hij de jeugdopleiding doorliep. De ambitie van Roda JC zorgde ervoor dat de Duitser voor Kerkrade koos. “Het werd voor mij al snel duidelijk dat de club de ambitie heeft om terug te keren naar het hoogste niveau in Nederland”, aldus Röseler. “Hopelijk kan ik mijn steentje daaraan bijdragen.”

Meer versterking
Dinsdag zal Roda JC alweer een derde versterking in deze week toevoegen aan de selectie. Het zou daarbij gaan om Mohamed Mallahi, die onder contract staat bij FC Utrecht.

Foto: Roda JC Live