Update: rugnummers en posities

Een kleine twee weken geleden publiceerde Roda JC Live al een artikel met de nieuwe rugnummers én de positieverdeling van het ‘nieuwe’ Roda JC Kerkrade. Sinsdien vertrok Ugur Inceman, kregen twee spelers van de beloften een profcontract, versterkte de club zich met de aanvallers David Boysen en Nestoras Mytides en werden er al enkele oefenduels afgewerkt. Welke wijzigingen zien we daardoor bij de rugnummers én positieverdeling? Een update:

 

Bij de rugnummers is nummero 31 vrijgekomen door het plotselinge vertrek van Ugur Inceman. De beloften Yasar en Demirtapa, beide linksbenige verdedigers, tekenden een eenjarig profcontract en kregen respectievelijk de rugnummers 32 en 33. De van Bröndby getransfereerde David Boysen gaat spelen met 21, terwijl het nog niet bekend is welk cijfer de vandaag aangetrokken Nestoras Mytides op de rug zal dragen. De kans is groot dat dit #11 gaat worden. Allesomvattend is dit het nieuwe overzicht:
Rugnummers RJC update

De personele wisselingen hebben natuurlijk ook gevolgen voor de keuzemogelijkheden van coach Yannis Anastasiou. Met het vastleggen van Yasar, Demirtapa en Boysen (en eventueel ook Mytides) heeft hij nu de nodige alternatieven voor de linkerkant tot zijn beschikking: Yasar en Demirtapa als verdedigers, Boysen en Mytides voor een aanvallende rol. Laatsgenoemde is van nature echter een spits. Bovendien zegt de clubleiding dat het zich nog oriënteert op een nieuwe linksbuiten om aan de selectie toe te voegen. Ook speurt men nog naar een tweede doelman, die Benjamin van Leer van concurrentie kan voorzien, en verwachten wij ook dat men overweegt om een speler aan te trekken die een rol centraal op het middenveld kan vervullen. Met het vertrek van Inceman is daar immers iets weggevallen.

We zouden kunnen stellen dat het kwalitatieve zwaartepunt van de selectie vooralsnog in de verdediging ligt, terwijl er in de aanval de nodige spelers zijn die meerdere posities kunnen bespelen, maar zeker niet allemaal rijp zijn voor een basisplaats. In dat opzicht is met name de komst van een extra rechtsbuiten een terechte prioriteit. Dit is het ge-update overzicht van de positieverdeling van de huidige selectie, waarbij we in een geel balkje de primaire positie van de betreffende speler aangeven, terwijl een zwart balkje duidt op een alternatieve positie waar de betreffende speler uit de voeten kan. Daarbij houden we vast aan een 4-2-3-1 systeem, ofwel 4-3-3 met de punt naar voren, zoals die past bij de spelopvatting van trainer Anastasiou. Update positiebezetting

Foto en graphics: Roda JC Live

Comments (7)

Comments are closed.