Van Boekel en Makkelie fluiten Roda’s beslissende wedstrijden

De KNVB heeft dinsdagmiddag bekendgemaakt welke scheidsrechters de twee wedstrijden tussen Roda JC Kerkrade en NAC Breda gaan leiden. De winnaar over die twee wedstrijden handhaaft zich in de Eredivisie (NAC Breda) of promoveert naar de Eredivisie (Roda JC Kerkrade). De finales worden geleid door Pol van Boekel en Danny Makkelie.

Roda JC Kerkrade – NAC Breda
Op donderdag wordt de strijd geopend in het Parkstad Limburg Stadion. Die wedstrijd begint om 19:45 en daarbij is Pol van Boekel de leidsman. Voor Roda is het alweer de derde keer dit seizoen dat het te maken krijgt met de 39-jarige leidsman. Eerder floot hij de uitwedstrijd tegen Helmond Sport (1-2) en de uitwedstrijd tegen N.E.C. (3-0). Ook NAC Breda kreeg twee keer eerder in het seizoen 2014/2015 met de leidsman te maken: bij de thuiswedstrijd tegen het inmiddels gedegradeerde Go Ahead Eagles (1-0) en de uitwedstrijd tegen AZ (3-2). De arbiter uit Vierlingsbeek floot dit seizoen tot nu toe 33 wedstrijden en deelde daarin zes rode kaarten en acht penalty’s uit.

Bij de thuiswedstrijd tegen de Bredanaars zijn de heren Van Dongen en Siebert de grensrechters. Vierde official is de heer Simons. Tevens zijn er een vijfde en zesde official aanwezig; u weet wel, die mannetjes op de doellijn. Dat zijn de heren Manschot en Nijhuis.

NAC Breda – Roda JC Kerkrade
Zondagmiddag valt de beslissing in het Rat Verlegh Stadion. Daar blaast Danny Makkelie om 14:30 voor het eerst op de fluit. Dat deed hij dit seizoen twee keer eerder bij een wedstrijd van Roda JC Kerkrade en beide wedstrijden verloren de Kerkradenaren met 1-3. Het gaat dan om de thuiswedstrijden tegen Fortuna Sittard en FC Emmen. NAC Breda kreeg dit seizoen al vier keer te maken met Makkelie. Gelijk speelde het in die wedstrijden tegen FC Twente (1-1), Vitesse (2-2) en Excelsior (0-0). Verloren werd er in de degradatiekraker tegen Heracles Almelo (1-3). Ook Makkelie floot dit seizoen 33 wedstrijden en deelde daarin vijf rode kaarten en dertien penalty’s uit.

Grensrechters in het Rat Verlegh zijn de heren Diks en Steegstra, terwijl de vierde official de heer Boonman is. Vijfde en zesde official zijn de heren Blom en Kamphuis.

Morgen verschijnt er op www.rodajclive.nl een uitgebreide voorbeschouwing op het eerste treffen met de Bredanaars. Voor alle interviews en andere informatie op weg naar de wedstrijd kunt u ook op onze site terecht!

Foto: Pro Shots

Comments (1)

Comments are closed.