Van Hyfte verlengt contract bij Roda JC

Tom van Hyfte zal vandaag zijn contract bij Roda JC Kerkrade gaan verlengen. De Belgische middenvelder, wiens contract in het Parkstad Limburg Stadion aan het eind van het lopende seizoen afliep, zal bijtekenen tot de zomer van 2018. Dat meldt Forza Sports Group, het management van de speler.

De 29-jarige Van Hyfte maakte in de zomer van 2014 de overstap van MVV Maastricht naar Roda JC Kerkrade, met als doelstelling om de Koempelclub zo snel mogelijk terug te brengen naar de Eredivisie. Aan die doelstelling werd dit voorjaar voldaan door in de play-off-finale NAC Breda af te troeven, mede door de beslissende 1-2 van Van Hyfte in de verlenging van de returnwedstrijd in het Rat Verlegh Stadion. Desalniettemin had menigeen twijfels of Van Hyfte en diens teamgenoten ook op Eredivisie-niveau potten konden breken, maar na drie overwinningen in de eerste vier wedstrijden (mede door twee doelpunten van Van Hyfte) blaakt het team van coach Kalezic momenteel van het zelfvertrouwen.

De Belg, die tot dusver in alle duels in het basiselftal werd opgenomen en inmiddels de status van vice-aanvoerder heeft verworven, is erg blij met zijn contractverlenging. “Roda wil opnieuw een stabiele club worden in de Eredivisie en daar wil ik graag mijn steentje in bijdragen. Samen met mijn ploegmaats wil ik onze goede start continueren, maar het behoud veiligstellen blijft onze doelstelling.” De eerste mogelijkheid voor Van Hyfte en de zijnen om de uitstekende seizoensstart een goed vervolg te geven, dient zich over een dikke week aan: op zaterdag 12 september komt mede-promovendus N.E.C. op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion.

Header: Pro Shots

Comments (2)

Comments are closed.