Verbannen Jansen vanaf dinsdag weer welkom

Anco Jansen mag vanaf dinsdag weer meetrainen met het eerste elftal van Roda JC Kerkrade. Hij was oorspronkelijk tot begin april verbannen naar het beloftenelftal door René Trost, maar die heeft nu tegenover 1Limburg verklaard dat Jansen dinsdag alweer mag aansluiten.

Reden voor de verbanning van de middenvelder en gelegenheidsaanvaller was de rode kaart die hij pakte in het uitduel met FC Oss. Na een slaande beweging mocht Jansen inrukken en die actie schoot bij Trost in het verkeerde keelgat. Jansen werd voor drie wedstrijden geschorst en Trost gaf aan dat Jansen pas na zijn schorsing weer welkom zou zijn bij het eerste elftal. Hij zei voor de camera’s van FOX Sports dat er misschien wel “schroefjes los zaten” bij Jansen.

Dat lijkt nu te zijn uitgepraat. “Ik heb kort met Anco gesproken en hem laten weten dat hij komende week weer kan aansluiten”, zo meldt Trost. Jansen mist wel nog het eerstvolgende duel van Roda, thuis tegen Achilles ’29. Hij kan voor het eerst weer meedoen op bezoek bij Sparta.

Foto: Roda JC Live