Verbist: “Droom om in Nederlandse eerste klasse te voetballen”

Bram Verbist was de man die in het afgelopen seizoen de meeste minuten onder de lat stond bij Roda JC Kerkrade. De Belgische goalie kijkt met een positief gevoel terug op de afgelopen jaargang en heeft duidelijk zin in Eredivisie-voetbal. “Het is al lang een droom om in de Nederlandse eerste klasse te voetballen.”

“Geen revanche naar Cercle toe”
Verbist, die het in zijn jongere jaren tot de beloftenploeg van Ajax schopte, speelde tussen 2002 en 2013 in zijn vaderland voor achtereenvolgens Germinal Beerschot (vier seizoenen), KVK Tienen, Eendracht Aalst en Cercle Brugge (6,5 seizoenen). Bij die laatstgenoemde club was hij jarenlang de eerste sluitpost, maar werd hij in 2013 aan de kant gezet toen er een jongere, getalenteerde doelman werd aangetrokken. Na een halfjaar als tweede keeper bij het Deense Bröndby onder contract te hebben gestaan, verkaste hij in de vorige zomer naar Roda JC Kerkrade, waarmee hij promotie naar de Eredivisie bewerkstelligde. “Het voelt alleszins niet als een revanche naar Cercle toe dat ik opnieuw op het hoogste niveau zal voetballen”, zegt Verbist tegen het Belgische Voetbalkrant.com. “Dat hoofdstuk is afgesloten. Of ik de Eredivisie hoger inschat dan de Belgische eerste klasse? Als je naar de stadions kijkt …”

“Ik ben tevreden over mijn seizoen”
De in Antwerpen geboren keeper verscheen in het afgelopen seizoen in 37 Jupiler League-duels aan de aftrap, terwijl stand-in Benjamin van Leer zijn opwachting maakte in de 4 KNVB Beker-duels. Bovendien speelde Van Leer de 3 laatste wedstrijden in de promotie/degradatie-play-offs. Verbist: “Door een rugblessure miste ik jammer genoeg de beslissende wedstrijden in de nacompetitie, maar verder heb ik alles gespeeld. Ik ben tevreden over mijn seizoen. En ik ben streng voor mezelf, hé. Ook de trainers en de keeperscoach beaamden dat ik mijn punten heb gepakt.”

Desalniettemin lijkt de strijd voor het begeerde plekje onder de lat nog volledig open te liggen. Er lijkt immers geen groot kwaliteitsverschil tussen de twee doelmannen te zijn, bovendien profileerde Van Leer zich uitstekend in de beker- en play-off-duels die hij speelde. Daarnaast is er nog de mogelijkheid dat de club op de transfermarkt op zoek gaat naar een nieuwe nummer 1. Verbist maakt zich daar niet al te druk over, zo laat hij optekenen; “Ik las in de media wel de geruchten dat Roda op zoek is naar een andere doelman, maar dat trek ik me niet aan.”

Header: Pro Shots

Comments (2)

  1. Moge de beste – Van Leer, Verbist of de 3e doelman – in de basis staan.
    Een nieuwe, andere keeper heeft Roda vooralsnog niet nodig. Dan verdienen andere posities veel meer prioriteit.

Comments are closed.