Verbist: “Het geluk was aan mijn kant”

Doelman Bram Verbist ontpopte zich vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. al snel tot één van de helden van Roda JC Kerkrade. Nadat hij in de eerste helft al zowel een penalty van de Brabanders als de rebound wist te keren, was hij in de tweede helft alert toen spits Calabro alleen voor hem opdook. In gesprek met L1 relativeerde hij zijn rol.

“Bij een penalty moet je het geluk aan je zijde hebben en dat had ik.” Hij keerde de inzet van Sander Duits knap, want de penalty was prima ingeschoten. Slechter ingeschoten was de tweede penalty, van Sandro Calabro, maar daar dook Verbist wel kansloos de verkeerde hoek in.

RKC creëerde na de rode kaart meer, maar wist de wedstrijd desondanks niet te domineren. Verbist vond de overwinning uiteindelijk terecht. “We hadden alles goed in handen en stonden verdiend voor. Tot de rode kaart hadden we geen enkel probleem met RKC, daarna kwam het vooral aan op hard werken. Dat hebben de jongens vandaag gedaan, echt een teamprestatie. Fantastisch. Daar kom je een heel eind mee!”

Foto: Pro Shots

Comments are closed.