Verbist scheurde oor bijna volledig af

Bram Verbist moest afgelopen vrijdag, tijdens de uitwedstrijd tegen FC Emmen (2-3 winst), vroegtijdig de strijd staken nadat hij hard in botsing was gekomen met Emmen-aanvaller Roland Bergkamp. De Roda-goalie scheurde daarbij bijna zijn gehele rechteroor af.

Verbist wilde, nadat hij kennis had gemaakt met de noppen van Bergkamp, aanvankelijk gewoon doorspelen, ondanks het feit dat het bloed uit zijn oor gutste. De technische staf greep echter in en bracht reservedoelman Benjamin van Leer binnen de lijnen om de wedstrijd vol te maken. Volgens het Algemeen Dagblad werd Verbist direct met een auto naar het ziekenhuis in Heerlen gereden, waar chirurgen het oor weer volledig aannaaiden. De medici constateerden dat de goalie geluk had gehad, aangezien het oor bijna volledig afgescheurd was.

Verbist, die tot zijn wissel een sterke wedstrijd keepte en sowieso tot dusver bezig is aan een uitstekend seizoen in dienst van de Kerkradenaren, kampt als gevolg van de hechtingen wel met de nodige (hoofd)pijn. Desalniettemin hoopt hij morgen (dinsdag) alweer op het veld te verschijnen om de trainingen te hervatten. Door de interlandweek speelt Roda over 11 dagen pas haar volgende wedstrijd, wanneer Almere City op bezoek komt in het Parkstad Limburg Stadion. Het is aannemelijk dat Verbist dan weer gewoon inzetbaar is voor coach René Trost.

Foto: Pro Shots

Comments are closed.