Verschuivingen binnen technische staf door komst Van der Luer

Eric van der Luer keert terug bij Roda JC Kerkrade. De geboren Maastrichtenaar zal bij de Eredivisionist het beloftenteam gaan coachen en bovendien als scout voor het eerste elftal gaan fungeren. Mede daardoor verschuift er een en ander binnen de technische staf van de club, waar Rick Plum voorlopig geen deel van uitmaakt.

Van der Luer, die tussen 1988 en 2002 al als veldspeler aan de Kerkraadse club verbonden was, keert daarmee terug bij zijn oude liefde. In de afgelopen jaren schitterde de voormalig middenvelder voornamelijk door afwezigheid en vervulde hij diverse functies bij onder meer Alemannia Aachen (assistent-trainer) en KFC Uerdingen (hoofdtrainer), waar hij ontslagen werd. Bovendien liet Van der Luer zich meermaals negatief uit in landelijke media over Roda JC, wat hem zeker niet in dank werd afgenomen. Blijkbaar is de lucht dus inmiddels geklaard.

Doordat Van der Luer nu de verantwoordelijkheid krijgt over het beloftenelftal, zal Regillio Vrede zich alleen nog op zijn functie als assistent-trainer van het eerste elftal richten. Tot op heden viel het beloftenteam ook onder de verantwoordelijkheid van de Surinamer, die onlangs alsnog akkoord ging met een verlaagd contractvoorstel. Vrede is nu dus de onbetwiste rechterhand van hoofdtrainer Darije Kalezic, mede doordat de oorspronkelijke tweede man, Rick Plum, momenteel thuis zit. Óf en op welke termijn Plum, die volgens de club gebukt gaat onder de stress van het afgelopen seizoen, terugkeert bij de Koempelclub, is op dit moment een groot vraagteken.

Header: Roda JC Live archief

 

Comments (1)

Comments are closed.