Verslag | Eindelijk weer ruime zege in duel tegen Achilles

Roda JC Kerkrade heeft eindelijk weer eens een nette zege weten te behalen. De amateurs van Achilles’29 boden weerstand, maar waren niet bij machte om een sterker Roda JC voldoende weerstand te bieden. De uitslag was, zeker op basis van de tweede helft, meer dan terecht: 3-0. Namens Roda scoorden Schreurs en Raymond Gyasi; de openingsgoal kwam ongelukkig van de voet van Groesbeker Verhoeven.

Na weken van aanmodderen en moeizaam punten sprokkelen was een nette zege op Achilles’29 voorafgaand aan het duel meer dan gewenst; de concurrentie wordt steeds groter en komt gaandeweg puntje voor puntje dichterbij de zwalkende Kerkradenaren. Achilles, dat de laatste weken goed voetbal op de mat legt en uitstekend meedraait in het rechterrijtje, bleek vanavond in Kerkrade echter geen partij voor de thuisploeg. Desondanks duurde het even voordat de zeer disciplinair spelende bezoekers gepasseerd werden: uit een scrimmage voor het doelgebied kwam de bal via de voet van Verhoeven uiteindelijk in het eigen doel terecht.

Na de pauze bleef Roda JC aanzetten en creëerde het degelijke kansen, waaruit Danny Schreurs na een krap uurtje voetballen de veilige 2-0 op het digitale scorebord wist te zetten. De marge van twee doelpunten bleek voor de Limburgers de aanzet voor het verlengen van het aanvallende offensief, wat met nog een kwartier voetballen te gaan leidde tot de beslissende 3-0 van Raymond Gyasi. De voorhoede bleek daarmee buitengewoon effectief – zowel Schreurs als Gyasi begonnen het duel in de basis en wisten dus beiden een doelpunt aan diens totaal toe te voegen.

Met de zege van vanavond houdt Roda JC diens derde plaats in de tussenstand vast. FC Volendam liet twee punten liggen thuis tegen de beloften van FC Twente; nummer twee FC Eindhoven boekte een overwinning op De Toekomst tegen de jongelingen van Ajax.