Verslag | Knappe zege in Alkmaar: 0-1

Roda JC heeft in de vierde wedstrijd van de nog jonge competitie haar derde overwinning geboekt. In het Afas-Stadion in het zuiden van Alkmaar was Roda in een bijzonder slechte wedstrijd de beduidend betere partij: 0-1. Matchwinnaar was Rostyn Griffiths met zijn eerste Eredivisiegoal in zijn voetballoopbaan.

AZ was het seizoen al slecht begonnen en had net een lastige Europese wedstrijd tegen het Roemeense FC Astra achter de rug. Toch moest er natuurlijk gewoon worden gevoetbald in de Eredivisie en dat de jonge ploeg van John van den Brom het niet makkelijk heeft met zo’n druk programma werd al gauw duidelijk. Waar de Alkmaarders geen moment in de wedstrijd wisten te komen, speelde Roda het beste spel van de twee teams en creëerde het al vroeg een goede kans via Gyasi. Naderhand creëerde de thuisploeg wel een aantal kansen waar Roda goed wegkwam, maar de Kerkradenaren lieten zich niet van de wijs brengen en bleven geduldig wachten op hun kansen.

azrod 2015 2

Die kansen kwamen uiteindelijk ook en na iets over het halve uur speeltijd kopte Griffiths vogelvrij raak uit een hoekschop: 0-1. De goal betekende behalve de voorsprong ook het stevig in handen krijgen van de wedstrijd. Op een enkele hele grote kans in de tweede helft na kreeg AZ geen vat meer op het duel en kon Roda de wedstrijd ogenschijnlijk zonder grote moeite uitspelen, maar had het met iets meer scherpte en fanatisme met een offensief prima 0-2 kunnen maken. Het slotakkoord was voor Gyasi, die in blessuretijd nog een aardige kans kreeg maar de voorsprong niet wist te verdubbelen. Behalve zijn scoringsdebuut mocht Griffiths daarmee vanmiddag ook zijn humbadebuut maken in het shirt van Roda JC.

Foto’s: Roda JC Live.

Comments (2)

Comments are closed.