Verslag | Roda hard onderuit in het Kasteel

Roda JC Kerkrade heeft zich op paasmaandag op kinderlijke wijze laten aftroeven door Sparta Rotterdam. De rood-witten kleineerden de geel-zwarten in de Havenstad door het duel met een score van maar liefst 6-0 in hun voordeel af te sluiten.

Sparta nam het heft direct in handen en nadat Mahmudov drie waarschuwingsschoten had gelost, zette hij na 17 minuten spelen met een pegel via de onderkant van de lat de 1-0 op het scorebord. 5 minuten later werd de score verdubbeld toen Voskamp een indraaiende voorzet verlengde voorbij de geslagen Verbist. Roda leek zich na de tweede tegentreffer enigszins te herpakken en was gevaarlijk via onder meer kopballen van Bart Biemans en Raymond Gyasi, maar hun pogingen werden ternauwernood onschadelijk gemaakt door de Sparta-defensie. De thuisploeg maakte vervolgens nog voor de rust een einde aan alle hoop voor de Kerkradenaren; eerst stiftte Nys de bal op fraaie wijze voorbij Verbist en niet veel later mocht de geheel vrijstaande Mahmudov zijn tweede doelpunt van de middag binnentikken, waardoor er een shockerende 4-0 ruststand te noteren viel op het Kasteel.

Na de rust was er weinig verbetering zichtbaar aan de kant van de Kerkradenaren. De ploeg van Trost probeerde – zonder succes – nog wel aan te zetten, maar het was Voskamp die namens de Kasteelheren uit een corner in de 66e minuut de 5-0 op de borden zette. Daarmee was de koek nog niet op, want Mahmudov besloot in de 69e minuut zijn doelpuntenproductie naar 3 uit te breiden door in een leeg doel de 6-0 binnen te schuiven. Het enige noemenswaardige wat daarna nog plaatsvond bij deze voor Roda beschamende vertoning, buiten een handvol onbenutte kansjes voor zowel Sparta al Roda, was een spontaan applaus van het thuispubliek voor ex-Spartaan Nathan Rutjes.

Roda JC speelt aanstaande zondag (14:30 uur) haar volgende duel, wanneer Helmond Sport op bezoek komt in het Parkstad Limburg Stadion. De Kerkradenaren bezetten ondanks de nederlaag nog wel de derde plek op de ranglijst van de Jupiler League.

Sparta Rotterdam – Roda JC Kerkrade 6-0 (4-0)
Goals: 1-0 Mahmudov (17′), 2-o Voskamp (22′), 3-0 Nys (38′), 4-0 Mahmudov (43′), 5-0 Voskamp (66′), 6-0 Mahmudov (69′)

Geel: Dijkhuizen (RJC), Verhaar (SPA)
Opstelling Roda JC: Verbist – Monteyne (46′ Cicilia), Biemans, Swinkels – Dijkhuizen, Rutjes, Faik, Van Hyfte, Paulissen – R. Gyasi (66′ E. Gyasi), Schreurs.

Comments (1)

  1. Schaam jullie kapot!
    bah, Bah, BAh, BAH!

Comments are closed.