Verslag | Roda pakt de punten in Breda: 0-1

Roda JC Kerkrade heeft drie enorm belangrijke punten gepakt in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Waar het in voorgaande zespuntenduels niet lukte, wist de ploeg van trainer Molenaar deze keer wél het maximale resultaat binnen te slepen. Donis Avdijaj was met zijn sublieme goal even voor rust de gevierde man.

De eerste helft begon Roda JC hoopgevend door de druk direct op te voeren op de defensie van NAC. De openingsfase was zodoende voor Roda, dat NAC ver terug wist te dringen. Gaandeweg kwam de wedstrijd echter meer in balans en stapsgewijs werd NAC gevaarlijker, tot het daadwerkelijk kansen ging creëren. Via El Allouchi viel het gevaar in eerste instantie nog mee, maar van de voet en het hoofd van de heren Vloet en Umar kwamen serieuze mogelijkheden voor de thuisploeg. NAC had snel in de gaten dat het over links veel ruimte kon vinden en daarmee gevaar kon creëren. De grootste kans was voor Vloet, die ineens door de defensie kwam maar Jurjus niet wist te passeren. Roda JC wist er enkele aardige aanvallen tegenover te zetten, maar daar leek het lange tijd bij te blijven. Toch viel de openingsgoal wel in het netje van NAC-doelman Bertrams: op aangeven van Schahin wist Avdijaj werkelijk subliem binnen te schieten en daarmee de stand op 0-1 te brengen. Met die stand gingen we na drie kwartier voetbal ook richting de kleedkamers.

Na de thee en de koekjes bleef het spel een vergelijkbaar tempo aanhouden, maar werd het spel er wel een stuk rommeliger op. Roda kreeg meteen een grandioze mogelijkheid via Gustafson, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Aan de overkant nam NAC het doel van Jurjus onder vuur met schoten van Vloet en dook Umar onder een scherpe voorzet door. Ondertussen hielp Roda’s defensie een handje met een tweetal gevaarlijke terugspeelballen, maar Jurjus bleek ook vandaag weer prima in zijn vel te zitten en maakte de situaties onschadelijk. Eén moment was Jurjus geklopt, maar toen stond gelukkig de paal een tegendoelpunt in de weg. Dat was lange tijd de grootste mogelijkheid voor NAC, dat wel de beter voetballende ploeg bleef maar geen vervolg kon geven aan de reeks kansen. Meer naar de slotfase wist Roda zich weer vaker te melden op de vijandelijke helft en dat leidde bijna tot nog een doelpunt, maar Bertrams wist een raar stuiterende bal van Ndenge creatief weg te werken. Ook Van Velzen kreeg nog een gigantische kans, maar hij verslikte zich jammerlijk in de bal. Dat was ook meteen de laatste kans van de wedstrijd, want Roda wist vervolgens stand te houden tegen een niet meer gevaarlijk NAC.

Foto: Roda JC Live.