Voorbereidingsprogramma bekend: Roda oefent ook tegen Lierse

Roda JC heeft woensdag het voorlopige voorbereidingsprogramma naar buiten gebracht. Het lijstje met oefenduels is nog niet compleet, maar duidelijk is wel dat er ook een vriendschappelijke wedstrijd tegen Lierse SK afgewerkt zal worden.

Zoals bekend starten kersvers trainer Robert Molenaar, zijn staf en spelers aanstaande vrijdag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, wanneer in het Parkstad Limburg Stadion tijdens de jaarlijkse Open Dag de eerste training op het programma staat. Verder is de eerste oefenwedstrijd traditiegetrouw er eentje tegen een amateurpartner uit de gemeente Kerkrade, in dit geval RKTSV uit Terwinselen. Het plaatsvinden van die wedstrijd was al bekend, net als het oefenduel tegen FC Eindhoven op 22 juli.

Verder zal de Koempelclub aantreden tegen Lierse SK. De club uit Lier eindigde in het afgelopen seizoen als eerste in de Belgische eerste divisie, maar maakte vreemd genoeg geen aanspraak op promotie doordat het geen periodetitel won. Roda oefent ook nog tegen zondaghoofdklasser Groene Ster uit Heerlerheide. De Kerkradenaren zijn nog op zoek naar een tegenstander voor de afsluitende oefenwedstrijd op zaterdag 5 augustus, een week voordat zij hun Eredivisie-seizoen openen met een uitduel bij PEC Zwolle. Over het trainingskamp van maandag 17 juli tot en met zaterdag 22 juli maakte de club verder niets bekend.

Voorbereiding:
Zondag 2 juli, 13:30 uur: Start voorbereiding met eerste training op Open Dag (PLS)
Zaterdag 8 juli, 18:00 uur: RKTSV Terwinselen – Roda JC (Complex RKTSV, Kerkrade)
Woensdag 12 juli, 19:00 uur: RKSV Groene Ster – Roda JC (Complex Groene Ster, Heerlerheide)
Maandag 17 juli – Zaterdag 22 juli: Trainingskamp (locatie n.n.b.)
Zaterdag 22 juli, 18:00 uur: FC Eindhoven – Roda JC (Jan Louwers Stadion, Eindhoven)
Zaterdag 29 juli, 19:00 uur: Lierse SK (BEL) – Roda JC (Lier, België)
Zaterdah 5 augustus, xx:xx uur: Oefenwedstrijd wordt nog ingepland