Voorbeschouwing | David en Goliath op de Heikant

Na twee succesvolle ontmoetingen in Kerkrade tegen Sparta Rotterdam van in totaal 210 minuten, reizen de Limburgers dit weekend met de bus naar de volgende uitwedstrijd van dit seizoen. De reis leidt de spelers naar Groesbeek, waar op Sportpark de Heikant de amateurs van Achilles’29 de tegenstander zullen zijn. Roda JC Live blikt vooruit op het duel tussen de amateurclub en de potentiële Eredivisieclub, een wedstrijd tussen David en Goliath.

Achilles’29 speelt in het kader van Jupiler League 2.0 dit seizoen voor de tweede maal in diens geschiedenis in de Eerste Divisie. Aangezien beide teams elkaar in het bekertoernooi nog niet eerder zijn getroffen, is het logischerwijs de eerste keer dat dit affiche op het programma staat.

Vormverhoudingen
Roda JC is op een spatje na bezig aan een uitstekend seizoen: slechts vijf verliespunten brengen de club op een keurig maar wel vereiste tweede plek in de tussenstand na elf duels. De Limburgers stormen samen met NEC door de competitie en worden alleen op de hielen gezeten door FC Eindhoven en FC Volendam. De laatste drie wedstrijden wist Roda te winnen; daarbij zit wel de slopende bekerwedstrijd met verlenging tegen Sparta Rotterdam van afgelopen donderdag. Aan de vorm ligt het bij Roda dus niet, maar vermoeidheid zou een factor kunnen zijn in het wedstrijdverloop van dit weekend.

Tegenstander Achilles’29 blijft het lastig hebben; de intensiteit van de Eerste Divisie speelt de amateurclub keer op keer parten. De komst van enkele voormalige profs hebben de ploeg vooruit geholpen, maar het blijft bij de strijd onderin voor de Groesbekers, die twee seizoenen terug nog het amateurlandskampioenschap misliepen tegen de huidige hoofdklassers VV Katwijk. In de laatste vijf wedstrijden pakte de ploeg vijf punten, maar na de fraaie stunt op bezoek bij RKC Waalwijk (0-4) werden de laatste drie wedstrijden nipt verloren. Achilles’29 blijft het dus lastig hebben, maar blijkt vooralsnog een stugge tegenstander te zijn. Met name dankzij de oplevingen van Thijs Hendriks kan de ploeg best aardig meedoen aan de staart van de competitie.

Vermoedelijke opstelling
Trainer René Trost gaf eerder deze week aan dat Roda met dezelfde spelers als afgelopen zondag tegen Sparta (3-0) de wedstrijd zal gaan aanvangen. Dat brengt ons dus bij de volgende vermoedelijke opstelling:

Verbist – Dijkhuizen, Biemans, Ramos, van Peppen – Faik, Höcher, van Hyfte, Pluim – Plat, Demouge.

Accommodatie
Achilles’29 speelt al sinds diens oprichting in 1929 op het Sportpark de Heikant in Groesbeek, enkele minuten ten zuiden van Nijmegen. Anders dan de andere stadions in de Eerste Divisie is het – niet geheel onlogisch – een typisch amateurstadionnetje, met een kleine zittribune aan de hoofdzijde, een overdekte staantribune aan de overkant en voor de rest ‘staanplaatsen aan het hek’ direct aan het veld. Gek genoeg was de eerste wedstrijd op de Heikant – de tweede wedstrijd van de club uit diens geschiedenis – er een tegen de Kranenburger Turn- und Sportverein 07 uit Duitsland.

De capaciteit van 4500 toeschouwers is nooit bereikt. Het record werd neergezet in 2008, toen in de dorpsderby tegen De Treffers voor 3886 toeschouwers de titel in de Hoofdklasse werd veiliggesteld.

De redactie voorspelt
Voorspellingen: 1-4 (Robbert), 1-4 (Luc), 1-3 (Jeroen), ?-? (Sem).
Het gebeurt niet vaak dat de gehele redactie het met elkaar eens is, maar dit weekend is dan toch het unicum bereikt dat heel Roda JC Live dezelfde puntenverdeling voorziet: ze gaan naar Kerkrade. Zelfs het aantal doelpunten en het aantal tegendoelpunten komt nagenoeg overeen, waardoor we eigenlijk de uitslag al kunnen invullen. Heeft u uw totoformuliertje al bij de hand?

De wedstrijd tussen Achilles’29 en Roda JC Kerkrade wordt niet uitgezonden door FOX Sports. Voor hen die niet aanwezig kunnen zijn in op het sportpark en niet over het geschikte zenderpakket beschikken, doet Roda JC Live als vanouds live verslag via www.twitter.com/rodajclive. De belangrijkste updates zijn tevens te vinden op onze Facebookpagina.

Foto: West10.nl

Comments are closed.