Wederom grote volksverhuizing in Kerkrade op komst

Roda JC heeft zoals het gebruikelijk is bij voetbalclubs de aflopende contracten voor 1 april opgezegd. In lang niet alle gevallen wordt ook daadwerkelijk afscheid genomen van die spelers, maar als de contracten niet worden opgezegd, worden ze automatisch verlengt. De contracten van de volgende spelers zijn opgezegd: Gullón, Blattler, Noor, Stassar, Wolters en de Winter. Ook de optie in het contract van Church is niet gelicht. Roda JC wilt pas in een later stadium in gesprek gaan met de spelers om eventueel het contact te verlengen.

Roda JC wil wel verder met Darryl Werker. Met hem is de club wel al in gesprek over een nieuw contract bevestigd Ton Caanen. Wellicht wilt Roda ook verder met een van de andere bovenstaande spelers, maar daarover doet men, zoals ondertussen gebruikelijk bij Roda JC, geen mededelingen.

Church zal volgend jaar waarschijnlijk ook niet in Kerkrade spelen. Nadat hij zwaar geblesseerd raakte aan zijn heup in oktober kon hij niet meer in actie komen voor de club. In de enkele wedstrijden die hij hiervoor speelde, wist hij geen indruk te maken. De optie die de club had in zijn contract, is dan ook niet gelicht.

Het legioen huurlingen dat Roda JC heeft rondlopen is ook formeel opgezegd, hierbij gaat het om: Badibanga, Milec, Ajagun, Verboom, Papazaglou en Houri.

De versterkingen die in de winter gehaald werden hebben nog niet veel kansen gekregen om zich te bewijzen in het eerste elftal. Mocht Roda JC toch met een gehuurde speler door willen, gaat men ook met hun in een later stadium in gesprek.

Opvallendste speler waarvan het contract is opgezegd: Nathan Rutjes. Na het seizoen gaat men met Rutjes kijken of hij volgend jaar nog een jaar doorspeelt of dat hij in een andere functie terugkeert bij Roda JC. Hij heeft in principe een contract voor onbepaalde tijd dus dat hij hoe dan ook terugkeert bij Roda JC, op welke wijze dan ook, lijkt een feit.