Wedstrijdverslag | Roda komt niet verder dan 1-1 op De Herdgang

Roda JC Kerkrade heeft maandagavond met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Jong PSV. Op Sportpark De Herdgang kwamen de Kerkradenaren, ondanks een 1-0 achterstand in de eerste helft waarin de bezoekers domineerden, langszij via een treffer van Tom van Hyfte. Door de puntendeling is de club nu zeker van een plaats in de tweede ronde van de promotie/degradatie-playoffs.

Roda slaagde er vanaf de eerste minuut in grote kansen te creëren. Van Hyfte strafte simpel balverlies van PSV-goalie Bertrams na amper 2 minuten spelen echter niet af. De andere pure middenvelder in het basiselftal van Roda, Hicham Faik, kwam na een uitstekende lange bal van Swinkels ook in scoringspositie, maar ook zijn inzet werd geblokt. Nadat ook Höcher en Demouge op de PSV-keeper gestuit waren, viel het doelpunt echter aan de overkant; Jong PSV-aanvoerder Clint Leemans was Bram Verbist de baas met een geplaatst afstandsschot van buiten het zestienmetergebied: 1-0. Ook na de openingstreffer bleven de Limburgers de gevaarlijkste ploeg, onder meer met twee reuzenkansen voor Biemans en Swinkels; zij wisten echter niet binnen te koppen. Bovendien werden de Limburgers benadeeld door scheidsrechter Gerrets, die PSV-verdediger Loof tot twee maal toe weigerde van het veld te sturen en daarnaast geen penalty toekende toen Frank Demouge in het zestienmetergebied werd neergetrokken.

Ook vlak na de rust waren de beste kansen voor de bezoekers; al snel kopte Van Hyfte naast en schoot Paulissen via een Eindhovense verdediger over. Daarna stagneerde het duel enigszins en bleef Jong PSV betrekkelijk eenvoudig op de been, totdat Danny Schreurs in de 70e speelminuut een penalty afdwong; hij nam de strafschop vervolgens zelf, zag zijn inzet gekeerd worden door Bertrams, maar de inlopende Tom van Hyfte was attent genoeg om uit de rebound de meer dan verdiende 1-1 op het scorebord te zetten. De Kerkraadse formatie probeerde in het vervolg, met onder meer de invallers Jansen en Cicilia, de overwinning voor zich op te eisen, maar slaagde er niet in om de uitstekend spelende Bertrams nog een keer te laten vissen.

Door het gelijkspel kan de ploeg van de interim-trainers Plum en Vrede een plekje in de top-5 van de eindklassering van de Jupiler League niet meer ontgaan en derhalve stroomt zij automatisch in de tweede ronde van de promotie/degradatie-playoffs in. Tot die tijd speelt het nog 3 reguliere competitieduels, met Jong FC Twente komende vrijdag als eerstvolgende tegenstander in het Parkstad Limburg Stadion. Roda blijft de nummer 3 op de ranglijst, met nu 65 punten uit 35 duels. Dat zijn er 6 minder dan de nummer 2, FC Eindhoven, en 4 punten meer dan achtervolger FC Emmen.

Jong PSV – Roda JC Kerkrade 1-1  (1-0)
Goals: 28′ Leemans 1-0, 71′ Van Hyfte 1-1
Geel: Loof, Boljevic (PSV), Demouge, Paulissen (RJC)
Opstelling Roda JC: Verbist – Monteyne, Biemans, Swinkels, Van Peppen – Faik, Van Hyfte, Paulissen (74′ Jansen) – Schreurs (83′ Cicilia), Demouge (46′ R. Gyasi), Höcher.

Foto: Pro Shots

 

Comments (1)

 1. “scheidsrechter Gerrets” …
  hmmm …
  Haw hea eine baart?
  Kalde hea Vlaams?
  Is ziene veurnaam Eric?
  3x joa? Dan snap ig ’t.

Comments are closed.