Bevestiging: Van Leer vertrekt naar Ajax

Wat al dagen zo goed als zeker was, is nu door beide clubs bevestigd: Benjamin van Leer vertrekt van Roda JC Kerkrade naar Ajax. In Amsterdam tekent de keeper een contract voor vier seizoenen.

Van Leer verruilde in 2014 Eindhoven, waar hij keeper was bij Jong PSV, voor Kerkrade. Na een moeizaam eerste seizoen kwam hij tijdens de gewonnen play-offs om promotie in de basis te staan. Die plek stond hij in de twee jaren nadien nimmer meer af. Ondanks zijn tot 2019 doorlopende contract vertrekt de doelman nu naar Amsterdam. Ajax betaalt naar schatting 700.000 euro voor de doelman.

Technisch directeur Harm van Veldhoven noemt het de bekroning na een geweldig seizoen. “Natuurlijk hadden we Benjamin het liefst nog een jaar bij Roda JC gezien. We wensen hem veel succes met deze mooie stap in zijn carrière.”

Op de website van de Europa League-finalist toont Van Leer zich een trots Ajacied. “Ik ben heel blij, trots en heel dankbaar dat ik vanaf vandaag voor deze club mag uitkomen”, aldus de goalie. “Voor mij was het meteen duidelijk dat ik naar Ajax wilde. Voor deze club wíl je gewoon spelen. Ik wilde graag met Ajax spelen in plaats van tégen Ajax spelen.”

Foto: Roda JC Live