Ed Janssen fluit De Graafschap – Roda JC

De KNVB heeft arbiter Ed Janssen aangesteld voor het Jupiler League-duel tussen De Graafschap en Roda JC. Die wedstrijd wordt aanstaande vrijdag gespeeld in Doetinchem. In de Vijverberg zal de bal om 20:00 uur aan het rollen gebracht worden.

Janssen krijgt assistentie van de heren Diks en Hoksbergen. Vierde officieel is de heer Van der Vrande. Het is voor de tweede maal dit seizoen dat Janssen en Roda JC met elkaar te maken krijgen. De laatste keer dat de 43-jarige scheidsrechter de leiding had over een duel van de geel-zwarten, was op 15 augustus jongstleden. Op die bewuste vrijdagavond leed Roda JC haar eerste competitienederlaag in de Jupiler League; FC Volendam was in het eigen KRAS Stadion veel te sterk, na 90 minuten stond er een 3-0 eindstand op het scorebord. In dat duel stuurde Janssen na 84 minuten Crescendo van Berkel van het veld, hij mocht na zijn tweede gele kaart inrukken.

De in het Noord-Limburgse Meijel woonachtige Janssen is in het dagelijks leven tevens actief bij een taxibedrijf uit Meijel. Maar dat geheel terzijde. Janssen schroomt doorgaans niet om kaarten uit te delen, getuige de 27 gele en 4 rode prenten die hij in zijn 8 laatste gefloten duels liet aantekenen. De Graafschap-Roda JC begint aanstaande vrijdag om 20:00 uur en zal live uitgezonden worden op één van de betaalkanalen van FOX Sports. Daarnaast zal Roda JC Live, zoals gebruikelijk, ook voor een live-verslag op Twitter (@RodaJClive, www.twitter.com/rodajclive) zorgen. Voor de manschappen van René Trost is een overwinning op de Superboeren een absolute must, in het kader van de strijd om de tweede periodetitel en om de druk op algemeen koploper N.E.C. op te voeren.

Foto: Pro Shots