Oververhitte derby eindigt met brilstand: 0-0

MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade bewaren de beslissing in de race om het Eredivisieschap voor de return van aanstaande zondag in Kerkrade. In de Geusselt wisten beide ploegen in een oververhitte wedstrijd niet te scoren: 0-0. De wedstrijd werd met de rust ontsierd door fikse ongeregeldheden, die de zorgden voor veel vertraging.

Dat het een gespannen avond zou gaan worden in Maastricht-Noord zat er voorafgaand aan de wedstrijd al dik in en die verwachting kwam al voor de wedstrijd uit met provocaties rond het veld over en weer. Op het veld begon Roda JC als sterkste ploeg, maar de kansen die werden gecreëerd in de eerste vijf à tien minuten leverden geen doelpunt op. Vervolgens kwam MVV beter in de wedstrijd en wist het via Schroijen een aantal keer gevaarlijk eruit te komen, zonder echt grote kansen te creëren. Later in de tweede helft nam het tempo van het duel af, wat het niveau niet ten goede kwam. Uiteindelijk gingen we rusten met dezelfde stand als waarmee de wedstrijd was begonnen.

Het tweede bedrijf van het duel kon door ongeregeldheden in de nabijheid van het uitvak pas een halfuur later dan gepland worden aangevangen. Rondvliegend materiaal en rondrennende ‘supporters’ op het veld zorgden voor een grimmige situatie, waardoor het staken van het duel ineens een serieus scenario leek te worden. Zo ver kwam het gelukkig niet en nadat de tweede helft was begonnen, bleven verdere problemen uit. Op het veld nam MVV het heft in handen en wist het een aantal keer gevaarlijk te worden via onder meer N’Koyi en Pedro, terwijl ook Ciranni enkele riskante situaties creëerde voor het doel van Benjamin van Leer. Verdere grote kansen volgden nog via Ajagun (van de lijn gehaald) en Verheydt (van richting veranderd), maar over het algemeen hielden de twee ploegen elkaar na de thee en de koekjes in evenwicht. Doelpunten vielen er ook na rust niet, waardoor ook na 93 minuten de stand van 0-0 op het bord stond en we zodoende nog geen enkele zekerheid hebben over welke van de twee ploegen volgend seizoen in de Eredivisie mag uitkomen.

Foto: Roda JC Live.