Roda JC licht opties Beerten en Zauner, zegt andere contracten op

Jaarlijks moeten clubs speler met een aflopend contract voor 1 april duidelijkheid geven over het al dan niet verlengen van hun verbintenis. Ook dit jaar leidt dat bij Roda JC tot een rits opzeggingen, al zal de clubs met alle spelers nog in gesprek gaan.

Van twee spelers wordt het contract in ieder geval verlengd: zowel Lucas Beerten als Enrique Peña Zauner hadden een optie in hun éénjarig contract staan, waar Roda JC eenzijdig gebruik van kon maken. Dat doet de club nu, waardoor beide spelers tot en met de zomer van 2025 vastliggen. Met name bij Zauner is het de vraag of hij dat contract zal uitdienen. Met elf doelpunten en een recente selectie voor het Venezolaans elftal ligt het in de lijn der verwachtingen dat de buitenspeler een stap zal kunnen maken, zeker ingeval Roda niet promoveert.

De contracten van Niek Vossebelt en Loek Hamers zijn door Roda formeel opgezegd. Ook het contract van Teun Bijleveld loopt af, evenals de verbintenissen van Lennerd Daneels en Fabio Sposito. In die contracten zat ook een eenzijdige optie voor de club, maar die zijn niet gelicht door de club. Met alle vijf de spelers wil de club wel nog in gesprek. Ook het aflopende contract van Boyd Reith kende een dergelijke optie, maar die is alleen geldig bij een promotie van de Limburgse club.

Op de clubsite stelt technisch manager Rob Servais over de opzeggingen: “Als club willen we vroeg duidelijkheid verschaffen over het perspectief dat spelers bij ons hebben. We hebben aan iedereen de situatie persoonlijk kenbaar gemaakt alvorens zij een officiële brief van ons hebben ontvangen.”

Foto: Roda JC Live