TRIBE Security twee seizoenen hoofdsponsor Roda JC

Met TRIBE Security heeft Roda JC een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Het logo van het Tilburgse beveiligingsbedrijf zal twee seizoenen te zien zijn op de voorkant van het geel-zwarte shirt.

Daarmee heeft de Kerkraadse club al vroeg een hoofdsponsor voor het seizoen 2024/2025 weten te strikken. In de afgelopen jaren werkte Roda JC steevast met hoofdsponsoren per periode, aangezien dit voor de club een lucratievere optie zou zijn. Nu wordt met die gewoonte gebroken en direct voor de duur van twee seizoenen.

Commercieel directeur Maurice Kleuters is vanzelfsprekend in zijn nopjes. “Naast het feit dat TRIBE Security een hele mooie hoofdsponsor is, denken zij ook op diverse andere vlakken met ons mee. Zo gaat TRIBE Security ons maatschappelijk collectief ‘Gezond in Mijn Streek‘ verder ondersteunen”, aldus Kleuters op de clubwebsite. Daarnaast benadrukt Kleuters dat het een voorwaarde van TRIBE was dat Roda JC geen gokbedrijven aan zich zou binden als sponsoren. Die veel bekritiseerde keuze maakte de club al enkele seizoenen geleden. “Dit voelt nu dan ook als een beloning voor ons commercieel beleid”, stelt de directeur.

TRIBE Security is een in Tilburg gevestigd beveiligingsbedrijf, dat zich naast het leveren van beveiligingspersoneel ook bezighoudt met de verkoop van camerasystemen. Het bedrijf is sinds 2005 fors gegroeid en verzorgt inmiddels onder andere ook de beveiliging bij wedstrijden van Roda JC. De directie van TRIBE noemt Zuid-Limburg een belangrijke markt. Daarnaast wordt vertrouwen in de clubleiding uitgesproken. “We zijn ambitieus en hebben veel vertrouwen in de ontwikkelingen die bij Roda JC plaatsvinden, we hopen op een positieve verrassing zoals een promotie naar de Eredivisie.”

Momenteel is PLUS Parkstad shirtsponsor van Roda JC, terwijl dat in de eerste en tweede periode respectievelijk APS Groep en Mijnstreek Bouw – Richter waren.

Foto: Roda JC Live