Van Veldhoven ziek, Rubio op ‘digital scouting’

De intrede van Mauricio García de la Vega bij Roda JC Kerkrade gaat niet ongemerkt voorbij. Nadat gisteren Jean-Paul de Jong als trainer werd aangesteld, maakt nu Jose María Fernández Rubio zijn intrede bij de Kerkradenaren.

Op zijn LinkedIn-profiel meldt Rubio dat hij per juni 2019 in dienst is bij Roda JC als “head of digital scouting”. Rubio is volgens De Telegraaf een expert in data-analyses van spelers. Hij is afkomstig uit Murcia en was het afgelopen anderhalf jaar werkzaam bij Real Murcia als ’technisch secretaris’. Zie daar de band met de nieuwe eigenaar, die ook in Murcia actief was. Het is waarschijnlijk dat Rubio en De la Vega samen naar het vakantieadres van Jean-Paul de Jong zijn afgereisd om zijn indiensttreding met hem te bespreken.

Als tweede functie noemt Rubio “Secretario Técnico y Director de Fútbol Internacional”. Deze functie vervulde hij als gezegd eerder bij Real Murcia. Momenteel is Harm van Veldhoven in dienst bij de club als algemeen en technisch directeur. Rubio lijkt met name in het vaarwater van Van Veldhoven te komen op het technische vlak.

Het nieuws komt een dag, nadat de club bekendmaakte dat Van Veldhoven voorlopig afwezig zal zijn. De directeur zou met een burn-out thuis zitten. Eerder liet Van Veldhoven al weten dat het combineren van de technische en algemene directiefuncties hem zwaar viel.

Een toevallige en opvallende samenloop van omstandigheden is het hoe dan ook. ZO-NWS stelt dat het gerucht gaat dat Van Veldhoven niet of nauwelijks is gekend in de aanstelling van De Jong. Of dit op waarheid berust, valt te bezien. Roda JC meldde zelf juist dat Van Veldhoven volledig achter de komst van de nieuwe trainer stond.

Mark Maas, perschef van Roda JC, verklaart dat “moeder natuur het werk voor Harm op dit moment onmogelijk heeft gemaakt. Wat ik wel weet is dat wij goed samengewerkt hebben met hem en hopen dat hij weer terugkomt bij Roda.”

Foto: Roda JC Live