Aanklager bestraft FC Twente na wanordelijkheden

De aanklager betaald voetbal heeft besloten dat FC Twente één wedstrijd zonder uitpubliek zal moeten spelen.

De Tukkers krijgen die straf naar aanleiding van de wanordelijkheden die zich tijdens het duel bij Roda JC voltrokken. Het met 800 Twente-fans gevulde bezoekersvak misdroeg zich in het Parkstad Limburg Stadion onder meer door vuurwerk af te steken en de projectielen op het speelveld te gooien.

Niet genoeg maatregelen genomen
Als gevolg daarvan moest de wedstrijd tijdelijk onderbroken worden en liep de kunstgrasmat van de Kerkradenaren behoorlijke schade op. Volgens de aanklager heeft FC Twente niet voldoende maatregelen genomen om te voorkomen dat er vuurwerk werd afgestoken in het bezoekersvak én heeft de club daarna niet alles in het werk gesteld om dit een halt toe te roepen.

ADO-uit
De aanklager heeft besloten dat de Enschedeërs daarom geen supporters mogen meenemen wanneer de club op 14 maart op bezoek gaat bij ADO Den Haag. De straf is mede ingegeven door het feit dat de FC Twente-aanhang eind 2016 al eens over de schreef ging tijdens een uitwedstrijd bij PSV.

De FC Twente-clubleiding bood eerder al excuses aan voor de gang van zaken en zal de opgelopen schade voor Roda vergoeden.