Roda spreekt vertrouwen uit en verlengt contract coach Molenaar

Robert Molenaar is ook komend seizoen de hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade. De clubleiding heeft de verbintenis van de oefenmeester met één seizoen verlengd door de optie in het contract te lichten.

De contractverlenging komt voor de buitenwacht op een enigszins verrassend moment, aangezien de club verwikkeld is in de hevige strijd tegen degradatie uit de Eredivisie.

‘Bewust gekozen’
Technisch directeur Harm van Veldhoven licht de verlengde samenwerking toe op de clubwebsite. “We hebben aan het begin van het huidige seizoen bewust gekozen voor Molenaar. Wij vinden dat hij als trainer en persoon past binnen deze club en bovendien is hij een wezenlijk onderdeel in de visie die wij als club naar buiten toe willen uitdragen.”

Duidelijkheid
De vroege verlenging van het contract is dan ook een groot blijk van vertrouwen vanuit de club. Daarmee hoopt de clubleiding ook wat druk weg te nemen bij de selectie en technische staf in de meest cruciale fase van de competitie. “Het schept bovendien duidelijkheid naar de toekomst toe om in dit vroege stadium aan te geven dat we ook volgend jaar met elkaar doorgaan”, aldus Van Veldhoven. “Wij hebben alle vertrouwen in Robert en we zijn er samen van overtuigd dat de weg die we zijn ingeslagen, de juiste is.”

Cruciale wedstrijden
Molenaar zit sinds het begin van dit seizoen als coach op de bank bij de Koempelclub, die met 17 punten uit 25 speelrondes op de voorlaatste positie in de Eredivisie bivakkeren. In de afgelopen weken kreeg de coach de nodige kritiek te verwerken, nadat een gewijzigde tactiek tegen FC Utrecht en Willem II weinig succesvol bleek. De Kerkradenaren spelen in de komende weken cruciale wedstrijden tegen Heracles Almelo en de concurrenten Sparta Rotterdam en NAC Breda.