‘Akkoord tussen Roda JC en Korotaev aanstaande’

Roda JC Kerkrade gaat ervan uit dat er zeer binnenkort een akkoord bereikt wordt met Aleksei Korotaev. Dat meldt De Limburger maandagochtend. Het gaat om twintig procent van de aandelen in de voetbalclub.

In ruil voor die twintig procent van de aandelen verkrijgt Roda JC twee miljoen euro. Dat inmiddels bijna legendarische bedrag staat al sinds januari 2017 geparkeerd op de bankrekening van een notaris in Heerlen. Een handtekening van Korotaev is genoeg om de twee miljoen euro naar Kerkrade over te laten maken.

Aangezien de Zwitserse Rus nog steeds Dubai niet mag verlaten, is een delegatie van Roda JC hem gaan opzoeken in het Emiraat. Daar is afgelopen weken intensief onderhandeld. Voor Roda JC zijn de twee miljoen euro van levensbelang om het seizoen in de Eerste Divisie te kunnen overleven. Door de degradatie is er een groot gat ontstaan in de begroting van de Kerkradenaren.

Opvallend is dat de aandelen momenteel in handen zijn van Frits Schrouff. Het bedrag voor de overdracht van de aandelen zou dan ook in eerste instantie voor de Zuid-Limburgse voedselmagnaat bestemd zijn. Door de opgebouwde constructie kan Roda JC echter, nu dat noodzakelijk is, beschikken over het bedrag van twee miljoen euro.

Wat er met de resterende tachtig procent van de aandelen gebeurd, is onbekend. Tot nader order blijven deze in handen van FS United, de stichting die door Frits Schrouff is opgericht om de aandelen Roda JC te houden.

Foto: Roda JC Live