Anastasiou grijpt in: viertal spelers uit selectie

Op de maandag na de laatste reguliere speelronde van de Eredivisie 2016/2017 heeft Yannis Anastasiou ingegrepen bij Roda JC Kerkrade. Mitchel Paulissen, Simeon Raykov, Thanasis Papazoglou en Simon Church zijn per direct buiten de selectie gezet.

Paulissen kreeg tegen Vitesse op zondagmiddag voor het eerst in een lange tijd weer eens de kans om in de basis te starten. Hij wist de verwachtingen echter niet waar te maken en haalde zelfs het einde niet: scheidsrechter Bas Nijhuis toonde hem de rode kaart na een schandalige tackle. De middenvelder heeft door de KNVB een schorsing gekregen van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Dat betekent dat hij alleen in een eventuele play-off-finale inzetbaar is. Deze actie van Anastasiou lijkt dan ook meer een statement te zijn richting de rest van de selectie, dat dergelijke acties niet worden getolereerd. De Kerkradenaar traint een week mee met het tweede elftal.

Ook Simeon Raykov maakt gedurende de nacompetitie geen deel uit van de selectie. De 27-jarige linksbuiten werd in de winterstop aangetrokken door de Kerkradenaren, maar maakte tot nu toe slechts 49 minuten in het eerste elftal. Zijn contract loopt wel nog door tot de zomer van 2018. Over de reden om hem uit de selectie te zetten, doet Roda JC geen mededelingen. Datzelfde geldt voor het uit de selectie zetten van Thanasis Papazoglou, die ook te horen heeft gekregen niet meer tot het eerste elftal te behoren. Aangezien hij in de zomer terugkeert naar KV Kortrijk, heeft hij zijn laatste wedstrijd voor Roda gespeeld.

Simon Church heeft aangegeven fysiek en mentaal nog niet klaar te zijn voor het spelen van de nacompetitiewedstrijden. Ook hij zal dus niet meer in actie komen voor Roda JC. De Welshman is deze zomer namelijk transfervrij. Daarentegen krijgt Jens van Son juist een nieuwe kans bij de ploeg van Yannis Anastasiou. De middenvelder keert uit het beloftenelftal terug naar het eerste.

Papazoglou, Raykov en Church zijn niet de enige drie spelers die niet bij de selectie van Roda JC zullen zitten in de nacompetitie, want Fréderic Ananou zal ook afwezig zijn tijdens de play-offs. Hij vertrekt met Duitsland Onder 20 naar het WK in Korea.

Foto: Roda JC Live