Roda veroordeeld tot nacompetitie na verlies bij Vitesse

Roda JC Kerkrade heeft zichzelf niet rechtstreeks kunnen handhaven in de Eredivisie. Op bezoek bij Vitesse werd zondag met 0-3 verloren.

Al na drie minuten kwam Roda op achterstand. Een kopbal uit een verre ingooi belandde op de paal, waarna de rebound werd binnengeschoten door Ricky van Wolfswinkel. Vlak daarna was Abdul Ajagun dicht bij de gelijkmaker, maar hij trof slechts de paal. Buiten dat was Vitesse heer en meester in de eerste helft.

In de tweede helft trachtte Roda alles of niets te gaan spelen, door spits Schahin in te brengen voor Freddy Ananou. Het leidde tot aardig wat kansen, maar opnieuw wist niemand van de Kerkradenaren het doel te treffen. Bijkomend gevolg was dat er achterin veel ruimtes vielen. Benjamin van Leer wist zich wederom te onderscheiden met enkele geweldige reddingen en ook Milec en Werker voorkwamen doelpunten. De 2-0 van Van Wolfswinkel was uiteindelijk echter niet te vermijden.

In de slotfase moest Roda het duel nog met tien man vervolgen. Mitchel Paulissen, die een belabberde wedstrijd speelde, liep zichzelf vast en pakte daarna volledig terecht rood vanwege een onbesuisde tackle. In de blessuretijd scoorde Lewis Baker nog op knappe wijze de 3-0.

Door de overwinningen van Sparta en N.E.C. moet Roda nu haar Eredivisie-lidmaatschap verlengen via de play-offs. Daarin is de eerste tegenstander Helmond Sport, waar de Kerkradenaren donderdag op bezoek moeten.