Anastasiou terug in Portugal

Coach Yannis Anastasiou is teruggekeerd op het trainingskamp van Roda JC. De oefenmeester verbleef de afgelopen dagen bij zijn familie in Griekenland, maar zal de komende dagen weer voor de groep staan in Portugal.

Anastasiou verliet afgelopen vrijdag abrupt het trainingskamp van zijn werkgever in Almancil, om het vliegtuig naar Griekenland te pakken. Het plotselinge overlijden van zijn schoonvader was de reden van dat begrijpelijke besluit. Daarbij werd gecommuniceerd dat de hoofdtrainer zondagavond zich weer in Portugal zou melden, maar dat leek een lastig verhaal te worden nadat hij zijn vlucht miste. Volgens De Limburger-verslaggever Roel Wiche is Anastasiou zondagnacht alsnog in het hotel aangekomen.

Bij afwezigheid van de Griek sprong technisch directeur Ton Caanen in de afgelopen dagen bij in de technische staf van de club. De eigenlijke assistent-trainer Rick Plum nam tijdelijk de leiding op zich en was zondagmiddag dan ook de eindverantwoordelijke op de bank bij het oefenduel tegen Estoril, dat met 1-1 werd gelijkgespeeld. Vandaag en morgen zal hij het stokje echter weer overdragen aan Anastasiou; dinsdagavond keert de selectie terug naar Nederland om zich voor te bereiden op de competitiehervatting tegen Feyenoord, zondag om 12:30 uur in Kerkrade.

Foto: Pro Shots