Estoril en Roda spelen gelijk in Lissabon: 1-1

Roda JC Kerkrade heeft de oefenwedstrijd van het winterse trainingskamp niet winnend af weten te sluiten. Estoril Praia wist de Kerkradenaren ternauwernood op een 1-1 gelijkspel te houden.

De Portugezen speelden niet in hun sterkste opstelling, aangezien zij gistermiddag al een competitiewedstrijd speelden tegen Maritimo Funchal. Die werd met 0-1 verloren. Roda JC trad, in ieder geval in de eerste helft, wel met de elf sterkst beschikbare namen aan. Tot een voorsprong leidde dat niet in het eerste bedrijf, al hadden de geel-zwarten wel een veldoverwicht. De grootste kansen waren voor Papazoglou, die zijn officieuze debuut maakte voor Roda. Hij had het vizier echter nog niet op scherp staan, evenals Martin Milec, die verzuimde de score te openen.

Na 35 minuten blies de scheidsrechter op de fluit voor de rust, want afgesproken was dat de wedstrijd slechts twee keer 35 minuten zou duren. Toen de wedstrijd na een kwartier pauze hervat werd, mochten drie andere namen het voor Roda gaan proberen onder de gemoedelijke Portugese zon. Mytides, Rutjes en Boysen vervingen respectievelijk Papazoglou, Milec en Van Peppen. Onder het toeziend oog van zo’n 40 toeschouwers in het ‘stadion’ van de Universiteit Lissabon mochten zij nog 35 minuten ballen.

Uiteindelijk leek het inbrengen van Nestoras Mytides, overdreven gezegd, goud waard te zijn voor de équipe van Rick Plum. Vlak voor tijd wist hij Roda op een 0-1 voorsprong te zetten. Dat ging gepaard met het nodige fortuin; het was een echte frommelgoal. Lang mocht het jolijt echter niet duren, want nog geen twee minuten later wist Estoril de stand gelijk te trekken. Vanaf de strafschopstip welteverstaan, na een gemakkelijk gegeven penalty. Het bleek het laatste wapenfeit, de eindstand was 1-1.

Dinsdag keert Roda JC terug naar Nederland.